DOGAĐANJA

Zagrebačka gastro bitka kojoj se morate priključiti

Specijaliteti chefova splitske Paradigme i paškog Boškinca u Zagrebu

Sherry's Wines & Bites 

Splitska Paradigma 11. studenog otvara svoju pop-up verziju u Zagrebu u Vlaškoj 55, a talentirani chef Marko Alilović, nakon tri godine provedene u Boškincu postaje glavni chef u zagrebačkom bistrou Sherry’s Wines & Bites. Ova dva važna gastro transfera Paradigma i Sherry’s, obilježiti će na drugom izdanju Bitke Chefova kakve priređuju u Sherry’su i to 8. studenog, u nedjelju, kada će se na istom mjestu moći kušati umijeća čak dvojice među najtalentiranijim mladim chefovovima u Hrvatskoj.

Kao izazivač i chef domaćin, Marko Alilović će na zagrebačkom Dolcu tog jutra odabrati glavne sastojke za četiri jela s kojima će se morati snaći i Ante iz Paradigme. Sporedne sastojke i začine za svako jelo, birat će svatko sam. Nakon Dolca, dečki kreću u kuhinju Sherry’sa na veliku pripremu, a od 16h pa sve do ponoći kuhaju za goste koji će ocijeniti svaki slijed na za to predviđeno mjesto. Najsretnijeg ocjenjivača, Sherry’s i Paradigma nagraditi će izletom u jednu od vinarija čija vina Sherry’s ima u ponudi, odnosno ručkom za dvoje u zagrebačkoj inačici Paradigme.

Sherry's Wines & Bites 
Ovi nam transferi nagovještavaju rađanje jedne nove gastronomske špice u Zagrebu, a to nam jamče i životopisi ovih mladih, ali iskusnih i talentiranih chefova. Dok se novi glavni chef Sherry’sa, Marko Alilović, školovao na prestižnom londonskom kulinarkom institutu Le Cordon Bleu, Ante Udovičić završio je jednako poznat kulinarski institut Paul Bocuse u Lyonu. Prije Sherry’sa, Marko je radio u Londonu i Jakarti, u oba zagrebačka Apetita i posljednje tri godine kao glavni chef jednog od najboljih restorana u Hrvatskoj, Boškinca s Paga. Ante je prije Paradigme radio kao Sous Chef u hotelu Kempinski i kao glavni chef restorana Les Ponts u Zagrebu.
 
Sherry's Wines & Bites
Rezervacije za nedjeljnju bitku su obavezne, a možete ih napraviti za bilo koji termin od 16 do 23h i to na mail sherry@sherrys.eu ili na 0912507712.
 
Sherry's Wines & Bites 
Foto: Jurica Kos
Objavljeno: 05.11.2015. u 15:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p