DOGAĐANJA

Zagrebačka predstava koja se ne propušta

'Ravnatelj kazališta' novi je hit Aplauz teatra

Kulturna zajednica grada Zagreba ovog je svibnja postala bogatija za još jednu kvalitetnu predstavu, čijom je premijerom Aplauz Teatar otvorio novu stalnu kazališnu scenu u suradnji sa Društvenim centrom „Kino Mosor". Radi se o kazališnom komadu 'Ravnatelj kazališta', o obradi istoimene Mozartove komedije, koja je u kombinaciji s pjevanjem predstavljena na svjež i neobično aktualni način.

Redatelj Marko Juraga, autor Ivica Krajač i ansambl glumaca i pjevača postavili su predstavu u kontekst trenutnih burnih zbivanja u hrvatskim kazalištima. Glumačku postavu ove predstave čine redom: Ervin Baučić, Kristina Habuš, Lana Blaće, Slavko Juraga, Danijela Pintarić, Goran Malus i Valentino Blasina.

Uslijed kulturnih reformi, rezanja troškova, mijenjanja smjera kulturnog razvoja, zgrada popularnog gradskog kazališta biva zatvorena te je njezin dotadašnji ravnatelj, Oto Kunšt, prisiljen osnovati nezavisnu putujuću kazališnu trupu. U suradnji s novim pomoćnikom, glumcem Bufom, mora pronaći ansambl; glumce i pjevače, umjetnike svih profila, kao i investiture, sponzore, donatore koji su voljni osigurati život kazalištu pa makar i putujućem.

„Ova predstava sadrži sve idejne i programske niti vodilje našeg kazališta: glazbeno-scensko djelo s relevantnom društvenom temom, iskusne renomirane glumce u kombinaciji s mladim snagama koje žele pokazati što znaju i mogu, spoj klasike i suvremenog , a sve to pristupačno i razumljivo širokoj publici sljedeći najviše zanatske standarde", izjavio je Marko Juraga, osnivač i umjetnički voditelj Aplauz Teatra.

Predstavu 'Ravnatelj kazališta' pogledati možete ove nedjelje, 25. svibnja u Društvenom centru 'Kino Mosor', a mi vas tom prigodom darujemo sa 2x2 ulaznice. Najbržih dvoje koji nam se jave na mail redakcija@fashion.hr osvajaju ulaznice za predstavu! Sretno!

 

photo: Aplauz Teatar

 

Objavljeno: 22.05.2014. u 16:56

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p