DOGAĐANJA

Zagrebački plesni ansambl na Splitskom ljetu i Dubrovačkim ljetnim igrama

Ples na vjetru sa Sustipana i Revelina
anything 
Plesna predstava Anything, nagrađivanog španjolskog autora Daniela Abreua, a u izvedbi uglednog Zagrebačkog plesnog ansambla, gostuje na Sustipanu 30. srpnja s početkom u 21 sat, u okviru Splitskoga ljeta te 6. kolovoza na Taraci tvrđave Revelin, s početkom u 21.30, u okviru Dubrovačkih ljetnih igara. Riječ je o jednoj od ponajboljih domaćih plesnih predstava u posljednje vrijeme, nastaloj u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, a u Split stiže u selekciji Plesne mreže Hrvatske.

U predstavi Anything gledatelj ne prati neku određenu priču, već tijelo u pokretu, koje pamti sve što mu se u životu dogodilo, govori samo za sebe. Vrhunski plesači Zagrebačkoga plesnog ansambla sustvaratelji su ovoga djela pa su tijekom procesa rada istraživali i pokušali artikulirati osobne povijesti vlastitih tijela. Rezultat je poetičan ples između sna i jave, pod šumom drveća i vjetra, kojeg kritičari opisuju kao dojmljivu, sugestivnu simbiozu lirskog i epskog. U predstavi plešu Nagradama hrvatskoga glumišta ovjenčani Ognjen Vučinić i Aleksandra Mišić te Petra Chelfi, Martina Nevistić, Petra Valentić i Nika Lilek.
 
Zagrebački plesni ansambl 
Predstave izabrane u Plesnu mrežu Hrvatske 2016. do sada su gostovale na Osječkom ljetu, a jesenas će ih moći vidjeti i publika u Rijeci, Karlovcu, Zadru, Šibeniku, Virovitici i Varaždinu, o čemu više možete saznati na plesnamreza.hr.
 
Zagrebački plesni ansambl 
Projekt Plesna mreža Hrvatske dio je opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini, a realizira se izvedbama prethodno selektiranih predstava u hrvatskim nacionalnim kazalištima, na nacionalnim festivalima i drugim institucijama i organizacijama koje se bave izvedbenom djelatnošću. Potporom Udruzi plesnih umjetnika Hrvatske, trenutačnom nositelju projekta Plesna mreža Hrvatske, Ministarstvo kulture razvija postprodukciju i uvjete za kontinuiranu javnu prezentaciju cjelokupne plesne produkcije na području Republike Hrvatske.
  
 
Foto: PR
Objavljeno: 25.07.2016. u 10:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p