DOGAĐANJA

Zagrebački Zrinjevac se pretvara u pješčanu plažu!

Prvo zagrebačko more knjiga zapljusnut će centar grada

zrinjevac 
Izdavačka kuća Lumen ovoga ljeta u Zagreb dovodi more, Prvo zagrebačko more knjiga! U sklopu kulturno-zabavne manifestacije koja će se održati od 3. do 5. srpnja na plaži Zrinjevac, zagrebačkim građanima i turistima na raspolaganju će biti stotinjak popularnih naslova iz svjetske književnosti i publicistike, na hrvatskom i engleskom jeziku, koje mogu besplatno prolistati i pročitati.

Želeći popularizirati čitanje kao zabavnu aktivnost, Lumen se na Zrinjevcu pobrinuo za nesvakidašnju scenografiju u kojoj, uz knjige, dominiraju pijesak, ležaljke i suncobrani! Zainteresirani mogu zauzeti ljetne rekvizite i u ugodnoj hladovini, na pješčanoj plaži od 80 četvornih metara u središtu grada, uz dobru glazbu besplatno uživati u čitanju najnovijih svjetskih bestselera.

Plaža se otvara u petak u 11 sati (subotu i nedjelju od 10 sati), a zabava traje sva tri dana do 21 sat. Svakog dana između 18 i 21 sat, na programu je Book & cocktail happy hour, sa sniženim cijenama Lumenovih knjiga. Osim uživanja u čitanju, posjetitelji mogu isprobati i specijalnu ponudu koktela, među kojima se izdvajaju Bridget Jones, T.A.J.N.E., Legendu, Između dva svijeta, Hladnu magiju, Mary Shelley, Gospođu Hemingway i Katarinu Medici, osmišljeni prema književnim poslasticama izdavačke kuće Lumen.
 
more knjiga

Dodatna živost na plaži Zrinjevac zajamčena je s face paintingom (u subotu od 13 do 15 i nedjelju od 12 do 14), a interes posjetitelja zasigurno će privući i Lumenov nagradni kviz (u nedjelju u 18 sati) u kojemu je glavni zgoditak vikend na Jadranu.
 
Cilj manifestacije je probuditi strast prema čitanju i ujedno ponuditi zanimljiv kulturni sadržaj u ljetnim danima, kada takvih sadržaja u gradu kronično nedostaje. Srpanj je najjači turistički mjesec u kojem Zagreb posjeti više od 120.000 posjetitelja. Slika zagrebačkih građana koji čitaju knjige s nogama u pijesku u jednom od najomiljenijih gradskih parkova – atraktivna je turistička slika moderne metropole kakvu bi bilo lijepo poslati u svijet.

Foto: PR

Objavljeno: 01.07.2015. u 13:40
Tagovi: Knjige, Knjiga, Zagreb

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p