DOGAĐANJA

Zanimljiva događanja ove subote u Studentskom centru

Blitz Velesajma kulture
blitz velesajma kulture 
Želite li nadolazeće subotnje jutro provesti uz muziciranje, druženje, plesanje i projiciranje filmova, vjerujemo kako će vas zanimati gdje isto možete i provesti u djelo. Mjesto radnje je Studentski centar gdje će se održati Blitz Velesajma kulture.

U subotu, 28. studenog, od 15 sati organizatori pozivaju na audio instalaciju U SC-u na WC-u umjetnice Martine Miholić u prostorima Teatra &TD. Instalacija je dio prethodnog rada Ispipavanje čiji je zvučni dio svojevremeno bio cenzuriran i zabranjen. I upravo taj zvučni dio, slušat će se na Velesajmu kulture. U razgovoru sa svojim prijateljicama, autorica doznaje više o njihovim rodnim, spolnim, seksualnim i tjelesnim identitetima….

Odradi-pa-pričaj-ili-ispeci-pa-reci, ma-čovječe-izuči-pa-poduči, serija razgovora iz prve ruke sa sugovornicima koji itekako imaju što za reći. Za ovu priliku svoje će životno iskustvo pokušati destilirati selektor fantastičnih dokumentaraca, igranih filmova, putopisa, biografija, legendarni Đelo Hadžiselimović koji će u razgovoru s Vedranom Šuvarom o svom radu, utjecajima, studiranju te ostalim životnim odabirima izvijestiti posjetitelje. Razgovor počinje u 16 sati u Polukružnoj dvorani &TD-a. Nakon razgovora slijedi Blitz večera.

18 sati rezervirano je za razgovor s akademikom i dugogodišnjim profesorom filozofije Brankom Despotom, koji je svojom upečatljivom pojavom i nastupom osvajao srca i duše mladih generacija i odgajao ih za struku i za život. Moderiraju Damir Bartol Indoš i Nataša Rajković. Mjesto radnje: Polukružna &TD.
 

Tijekom dana organizatori pozivaju na ozbiljnu, ali impro, humanitarnu akciju koju organiziraju s ekipom iz Are you Syrious, a koja kaže: Iako uvijek trebamo hranu, toplu odjeću i novac, situacija na terenu se mijenja iz dana u dan te ćemo popis potrebnoga objaviti dva dana prije početka akcije na Facebook stranicama Kulture promjene i na službenoj stranici Studentskog centra.

Kratke slike, filmski program Kulture promjene, druži se s Pančevo film festivalom i njegovim organizatorima Ognjenom Glavonićem i Stefanom Ivančićem. U 19.30 sati u MM centru predstavlja se PAFF, međunarodni festival koji slavi autorski, nezavisni film, i predstavlja dokumentarne i igrane filmove koji kroz različite žanrove i filmske postupke ilustriraju i kritiziraju svijet u kojem živimo. Gleda se igrani Kada te pogleda svojim sitnim očima, r. Alice Furtado, dokumentarni esej Arhipelazi, goli granit, r. Daphe Heretakis, dokumentarni/eksperimentalni Daljine, r. Jelena Maksimović i Ivan Salatić te kratki igrani Naše tijelo, r. Dana Komljen. Once-in-a-light-time foršpan = svjetlosna instalacija It lux empty Nikole Bojića i Marina Frankole otvorit će filmski program u MM-u.
 
 
Koncert STICRI Improvisers Orchestra u Velikoj dvorani Teatra &TD na rasporedu je od 21.30 sati. Oni su 26 štajerskih i hrvatskih glazbenika/improvizatora čiji zajednički glazbeni izričaj objedinjuju i vode pojedini članovi orkestra. Blitz orkestar čine: Gustav Barišin, Roland Czaska, Kaja Farszky, Johannes Feuchter, Annette Giesriegl, Miodrag Gladović, Josef Gründler, Elsabeth Harnik, Yvonne Hofmeister, Josef Klammer, Martin Kolber, Ivan Kovačić, Nenad Kovačić, Ivan Marušić Klif, Jean Christophe Mastnak, Hrvoje Nikšić, Tena Novak Vincek, Igor Pavlica, Armin Pokorn, Damir Prica Kafka, Mara Probst, Franz Schmuck, Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz, Gernot Tutner, Christoph Wundrak i Patrick Wurzwallner, pod palicom oblikovatelja zvuka Miroslava Piškulića... DJ Dabi zove na plesnjak od 23 sata, a ulaz na sva događanja je besplatan.
 
Foto: PR
Objavljeno: 26.11.2015. u 11:51

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p