DOGAĐANJA

Zanimljiva izložba poznatog zagrebačkog grafitera

Ljubitelji ulične umjetnosti okupljaju se u Boonici

lunar
P
oželite li kraj ovog radnog tjedna začiniti zanimljivom izložbom, sjajan prijedlog stiže iz zagrebačke Boonike gdje se 29. travnja u 20 sati otvara izložba Lines and Fills zagrebačkog grafitera Lunara.

Kao istaknuti predstavnik grafiti-umjetnosti u Hrvatskoj, Lunar često gostuje i stvara u inozemstvu. S vremenom, ulice je počeo sporadično zamjenjivati s galerijskim izložbenim prostorima koji su postala prijemčivi njegovom radu. Rijetki crtači tako uspješno osvoje interijere kao što je to učinio Lunar. Boonika s uzbuđenjem najavljuje izložbu radova koji odskaču od uobičajenog i čine respektabilan dodatak umjetnikovom i ovako bogatom portfelju.

Ograničena serija pod nazivom Lines and Fills rezultat je eksperimentiranja s uzastopnim ponavljanjem ispisivanja taga svog umjetničkog imena do prekrivanja platna. Nakon toga, preostale praznine ispunjene su plohama boja. Neke verzije slika su odstupile od polaznog koncepta utoliko da umjetnik može dodati par linijskih intervencija i time otkriti prisutnost Lunarovih trademark maca među linijama i bojom. Čini se kao jednostavna ideja s jednostavnom izvedbom, no rezultat je fantastično spajanje grafičke tehnike i grafita. Lines and Fills uzbudljiva su kombinacija sirove energije grafita i pitome umjetničke intencije da se radovima osvježi svakodnevni životni interijer.

Foto: PR
Objavljeno: 25.04.2016. u 11:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p