DOGAĐANJA

Zanimljiva predstava po mjeri ljubitelja plesnog pokreta

Dance Company &M u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Dance Company &M u Zagrebačkom Kazalištu Lutaka 
Dance Company &M mlada je kompanija nastala kao suradnja dviju umjetnica, koreografkinja i plesača - Andree Solomun i Eme Janković s bazom u Zagrebu. 

Formalnu edukaciju Andrea je stekla primarno kroz Školu za klasičan balet na Ilirskome Trgu i Summer Intensivea Alvin Ailey akademije u New Yorku, dok se Ema usavršavala na TrinityLaban akademiji u Londonu te u Jasmin Vardimon II pripravničkoj kompaniji. Od tada su mlade umjetnice radile na nizu projekata u Hrvatskoj i inozemstvu, a od početka zajedničkog rada producirale su dvije cjelovečernje predstave Prison of Decision i Oh Sweet Something s renomiranim jazz glazbenicima Borkom Rupenom (bubnjevi), Markom Firstom (violina) i Matejem Deronjićem (klavir).
 
Dance Company &M u Zagrebačkom Kazalištu Lutaka 
Prison of Decision istražuje temu izazova prihvaćanja različitosti s kojima se dvoje ljudi suočavaju u odnosu te odražava i dinamiku rada dviju plesačica koje različite plesne izražaje i koreografske ideje spajaju u harmoničnu, ali slojevitu izvedbu. Prvotno napravljena uz glazbenu matricu, atmosfera postaje dodatno intenzivnija kada uključimo i faktor glazbe uživo koja prati plesače.

Oh Sweet Something uzima za temu žarku želju, požuda, i čežnju. Alter-ega likova ovoga djela oživljavaju na sceni, čijim putem imate priliku upoznati maske koje nosimo kroz odvojene karaktere, na putu do ostvarenja naših želja i žudnji. Kroz metamorfozu karaktera vode nas muzičari i njihova glazba koja je zapravo i jedan od karaktera koji sudjeluje i aktivno se razvija kroz predstavu.

Iako su potpuno drugačije temom i prezentacijom, neograničene plesnim stilovima, obje predstave inkorporiraju elemente baleta, modernog plesa, suvremenog plesa, floorworka i fizički teatar, ali i neplesnih tehnika poput yoge i pilatesa, što ih čini interesantnim i plesačima i običnim prolaznicima.
 
Dance Company &M u Zagrebačkom Kazalištu Lutaka 
Predstave su još uvijek aktualne, a imate ih i priliku pogledati već u ožujku u Zagrebačkom kazalištu lutaka. 6. ožujka u 20 sati igra Prison of Decision, dok 7. ožujka u isto vrijeme igra Oh Sweet Something.
 
Foto: PR
Objavljeno: 03.03.2016. u 13:44
Tagovi: predstava, ples

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p