LIFESTYLE

Najfotogeničnije lokacije na zagrebačkom adventu koje ove sezone ne smijete zaobići!

Bajkovita mjesta kao stvorena za kreiranje najljepših fotografija!
Zagrebački Advent i službeno je otvoren! Nakon dvije znatno skromnije adventske sezone na koje je utjecala neslavna pandemija koronavirusa, zagrebački božićni sajam vratio se u punom jeku te već u prvim danima nastavlja oduševljavati posjetitelje svojom nikad bogatijom ponudom, s mnoštvom noviteta koje morate doživjeti! 

A da je Advent u Zagrebu ove godine posebno atraktivan, potvrđuju i brojni svjetski mediji poput britanskog Mirrora i BBC-a koji su upravo zagrebački Advent uvrstili među jedan od najljepših europskih sajmova. Tako ćemo narednih šest tjedana posebno uživati u dobro poznatim gastro lokacijama i zabavnom programu koji se ove sezone odvija doslovce na svakom kutku grada, a tu su i nezaobilazne foto lokacije koje su stvorene za kreiranje najljepših uspomena s još jednog zagrebačkog Adventa, a koje će ove sezone biti apsolutni hit na društvenim mrežama.
 
Jedna od već tradicionalno najljepših lokacija nalazi se na prekrasnom Gornjem Gradu, a na kojem vas čeka mnoštvo fotogeničnih kutaka koji doslovce zovu na fotkanje! Osim one klasične lokacije koja posjetiteljima omogućuje fotkanje s najljepšim pogledom na Zagreb i prekrasnog platoa Gradec kojega u sklopu omiljenog Baš Naš Adventa i ove godine krasi mnoštvo najljepših božićnih dekoracija, tu je i čarobno ukrašeni Park Grič koji posjetitelje oduševljava tisućama lampica, a koje ove sezone krase i stepenište uz Strossmayerovo šetalište.
 
Kada se pronađete na Gornjem Gradu, svakako posjetite i obožavani Caffe de Matoš koji je i ove sezone pripremio najslađe uređen kutak koji ne želite zaobići. A kada već spominjemo mjesto za kavu, predlažemo da posjetite i preslatki Caffe bar Finjak koji će vas posebno oduševiti svojim najljepšim cozy božićnim uređenjem, koje baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 
Velika novost ove sezone je i tzv. Zagreb Eye koji će ovoga prosinca krasiti jednu posve adventsku novu lokaciju u gradu - Winterland! Smješten na Trgu Dr. Franje Tuđmana, Winterland postaje najveća zabavna zona u gradu, a osim atraktivnog kotača s kojega će posjetitelji imati priliku “okinuti” najljepše fotografije Zagreba,  goste čeka i pregršt ostalog adrenalinskog sadržaja koji će ipak najviše obožavati oni najmlađi! Novost za sve ljubitelje božićnih fotografija definitivno je i najnoviji, sjajno dizajniran adventski natpis koji ste zasigurno već primijetili na Trgu bana Josipa Jelačića, a koji će zasigurno biti veliki hit među posjetiteljima koji na zagrebački Advent dolaze po prvi puta. 
 
I za kraj, ne smijemo zaboraviti spomenuti i čarobni Mjesečev vrt koji se i ove sezone nalazi u Parku Bele IV, a koji je već u prvi danima Adventa bio poprilično “gužvovit”. A kako i ne bi, s obzirom na bajkovitu atmosferu tisuća lampice koje krase ovo mjesto, a zbog kojih ćete zaista imati dojam kao da se nalazite u pravoj “Mjesečevoj bajci”!
Foto: Instagram
Objavljeno: 28.11.2022. u 11:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p