LIFESTYLE

Najslađi pas Instagrama koji osvaja na prvi pogled

Pronašli smo još jednog preslatkog ljubimca!

Instagram obožavamo iz nekoliko razloga, a jedan od glavnih je otkrivanje zanimljivih pojedinaca, dizajnerskih rukotvorina, korisnih savjeta, ali i neodoljivo slatkih kućnih ljubimaca. U posljednje vrijeme nije neobično da vlasnici kreiraju Instagram profil svojim miljenicima, ali moramo priznati kako nam to uopće ne smeta već naprotiv, maksimalno uživamo u najslađem sadržaju.

Ovog puta, za oko nam je zapeo profil preslatkog Cavalier King Charles španijela koji se krije iza profila Nessa the Cavalier. Riječ je o jednom posebnom španijelu koji dolazi u iznimno malenoj veličini, a na prvi pogled osvaja neizmjerno šarmantnim izgledom. Cavalier King Charles španijel pasmina je prepoznatljiva po manjem proporcionalnom tijelu koje je prekriveno dugačkom dlakom koja dolazi u kombinaciji svjetlijih i tamnijih nijansi. Naime, prema standardu, priznate su četiri boje, a još nešto zbog čega je ova pasmina specifična su i mrlje koje se mogu pronaći iznad očiju, pored ušiju, unutrašnjosti nogu…Najveći ukras ovoj divnoj pasmini definitivno su dugačke uši, ali i velike okrugle oči zbog kojih na prvi pogled nije neobično dobiti  dojam kako se radi o ‘plišanoj igrački’, a ne živom biću.Što se tiče karaktera ove pasmine, radi se o vrlo mirnom i inteligentnom psu koji je idealan za obitelji s malom djecom, ali i one starije. Cavalier King Charles španijel iznimno je prilagodljiv, s njim nećete osjetiti nervozu, nepotrebno lajanje te se izvrsno slaže s drugim psima i mačkama. Njegova mirna, ali i pametna narav ponajviše je izražena prilikom odgoja gdje je u potpunosti poslušan, brzo uči te nije tvrdoglav. Ono što ova pasmina nikako ne voli je samoća, pa imate li životne uvjete u kojima će pas većinu vremena provoditi sam, možda biti trebali nabaviti o nabavi neke druge vrste.

Nadalje, osim samoće, iako je riječ o mirnijem psu, Cavalier King Charles voli šetnje i igru, stoga mu istu nikako nemojte uskratiti i samo zato što je miran pomisliti kako on to zapravo ne želi. Odlučite li se za ovu pasminu, prilikom šetnje ili boravka u parku nemojte se iznenaditi ako vaš psić potrči za pticom jer ipak u svakom španijelu krije se lovački instinkt. Cavalier King Charles španijeli žive između 10 i 14 godina, a što se tiče održavanja poprilično su zahtjevni jer dlaku valja svakodnevno češljati kako se ne bi zapetljala i održavati proizvodima koji će ju maksimalno čuvati.

Objavljeno: 02.09.2019. u 11:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p