LIFESTYLE

Nala je preslatka mačka koja osvaja Instagram

Ljubimac za poželjeti!

Možemo se složiti kako su kućni ljubimci jedne od najvećih radosti i veselja, a osim neizmjerne sreće, ljubimac je obaveza što je izvrstan način da se čovjek nauči odgovornosti i brizi. Iako najčešće imamo naviku pisanja o psima, ovog puta pronašli smo Instagram profil jedne šarmantne mačke koja nas je osvojila na prvi pogled.

Mačke su kućni ljubimci koji su ponešto drugačiji od pasa, pa novopečenim vlasnicima koji su prije imali samo pse, ponekad njihov odgoj može predstavljati problem. Mačke je moguće odgojiti, ali različitim metodama od onih koje se primjenjuju prilikom odgoja pasa. Ono što prilikom odgoja mački nema baš nikakvog utjecaja je kažnjavanje, a umjesto toga vrlo pozitivno djeluje pozitivno poticanje. Radi se o modelu odgoja koji potiče pohvalu kada ljubimac napravi nešto dobro, pa tako uvijek imajte pri ruci mačje poslastice koja će tako upamtiti i prakticirati dobro ponašanje u zamjenu za slasticu.

Ono po čemu se mačke uvelike razlikuju od pasa činjenica je kako im je često dosadno i ne vole ljenčariti ako im to u trenutnu ne odgovara. Kada je mački dosadno, ona postaje nestašna i moguće je da napravi određenu štetu, a kako do toga ne bi došlo, obavezno nabaviti velik broj igračaka i zanimljivih postolja po kojima se može penjati. Iako su mačke na glasu kao samoživi ljubimci, one itekako vole društvo te što više vremena provodite s mačkom, ona će vam biti privrženija, a samim time i poslušnija. Mačke su odani ljubimci koje vole svog vlasnika, ali vole i svoj osobni prostor, no svejedno jednom kada vam se uvuče pod kožu, mačka je ravnopravni član obitelji koji vas neprestano uveseljava te svakodnevicu čini boljom i ispunjenijom.Kao što smo spomenuli, na Instagramu smo naišli na profil iza kojeg se krije Nala, mješanka sijamske mačke koju su vlasnici udomili i koja sada živi savršenim mačjim životom. Profil je prepun preslatkih fotografija i anegdota, pa je svakako koristan želite li proširiti svoje svjetonazore po pitanju mačaka, ali i znanje.


Objavljeno: 01.07.2019. u 15:23
Tagovi: mačke

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p