DIZAJN I ARHITEKTURA

Naprosto obožavamo: "Ili- ili" viseće lampe

Fantastičan dizajn studija "Grupa"

U svijetu produkt dizajna, studio za industrijsko i grafičko oblikovanje „Grupa", itekako je poznato ime. Tihana Taraba, Ivana Pavić i Filip Despot, iza sebe imaju brojna priznanja od strane struke, kao i izvrsne reakcije od strane ljubitelja originalnih i funkcionalnih proizvoda koji naprosto oduševljavaju svojim dizajnom.

Posljednja u nizu tvorevina je „Ili-ili" viseća lampa koja je savršen primjer tradicionalne tehnike i suvremenog dizajna. Šest različitih elemenata, jednostavnim povezivanjem moguće je sastaviti u veliki broj različitih visećih oblika.

Dimenzijama prilagođeni, tako da odgovaraju jedan drugom, elementi se međusobno povezuju prihvatnim kopčama.  Osim formom, elementi se međusobno razlikuju i bojom. Kombiniranjem tri nijanse zelene, žute, plave i sive dobivate monokromne ili višebojne visilice.

Pomoću prepoznatljive obrtničke tehnike kovinopojasarenja i tradicijskog obrtničkog umijeća, proizvod je ručno izrađen iz aluminija i mat plastficiran u dvanaest različitih nijansi. Fleksibilnost i raznolikost proizvodu omogućavaju primjenu u različitim situacijama; kao pojedinačni element u nekom interijeru ili kao dio cjeline sastavljene od više visilica.

S "Ili-ili" visećom lampom, Grupa je ušla i u konkurenciju za projekt godine koji se odvija pod pokroviteljstvom jedne hrvatske banke.

Više o Grupi možete saznati na njihovoj web stranici: www.grupa.com.hr ili na njihovom službenom Facebook profilu: Grupa

Objavljeno: 12.06.2012. u 17:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p