TRENDOVI

Nike podsjeća na održivu budućnost i očuvanje okoliša

Cilj je osvijestiti društvo na brojne ekološke promjene

Svjesni ekoloških promjena i potrebe za zaštitom okoliša, Nike korištenjem posebnih recikliranih materijala minimalno utječe na prirodu istovremeno potičući maksimalan učinak kod profesionalaca, ali i sportaša amatera.

Svake se godine današnji dan, već tradicionalnih 47 godina u nizu, obilježava kao Svjetski dan zaštite okoliša. Cilj je dodatno osvijestiti društvo na brojne ekološke promjene te potaknuti na očuvanje zraka, okoliša i zdravlja. Kao inovacijama okrenuta i održivosti posvećena kompanija, Nike je iskoristio priliku i podsjetio na važnost očuvanja okoliša i korištenje recikliranog materijala kojim se dodatno pridonosi očuvanju ambijenta za buduće generacije.Pokazivanjem razumijevanja za ekološka pitanja s kojima je globalno društvo suočeno i predstavljanjem inovativnih rješenja kojima doprinosi očuvanju energije i okoliša, Nike više od 20 godina sudjeluje u stvaranju bolje budućnosti. To potvrđuju i brojke: više od 73% Nikeove odjeće i obuće izrađeno je od recikliranog materijala, 6,4 milijarde recikliranih plastičnih boca od 2010. godine iskorišteno je za Nikeove odjeće i obuće, očuvano je više od 32 milijardi litara vode zahvaljujući korištenju održivog pamuka, gotovo 5.000 tona proizvodnih i ostataka sportske obuće iskorišteno je za izradu sportskih površina u okviru Nike Grinda te 99,9% ostataka gotovih proizvoda reciklirano je i iskorišteno kao izvor energije.Kako bi pridonijeli zaštiti budućnosti našeg planeta, Nike ima obavezu koristiti snagu glasa vlastitog brenda i kompanije u cijelosti. Budući da hitnost klimatskih promjena zahtijeva i značajne promjene unutar industrije, pridružujemo se koalicijama kao što su Globalna Fashion Agenda i Okvirna konvencija Ujedinjenih naroda o promjeni klime (UNFCCC) koje svojim djelovanjima nastoje obuzdati prekomjerne promjene u okolišu.“, ističe Mark Parker, generalni direktor Nikea.

O doprinosu očuvanju okoliša ove američke kompanije svjedoče i proizvodi kao što su Nike Air, Flyknit i Flyleather, Nikeov održivi super-materijal koji sadrži najmanje 50% reciklirane kože. Primjerice, od 2008. godine svi Nike Air-Sole modeli izrađeni su od najmanje 50% recikliranog materijala, zahvaljujući čemu se razina otpada na godišnjoj razini smanji za 25.000 tona. Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se od 1972. godine u više od 140 zemalja kao spomen na konferenciju Ujedinjenih naroda održanu u Stockholmu, a na kojoj je prihvaćen program zaštite okoliša UN-a.

Foto: PR
Objavljeno: 05.06.2019. u 14:06
Tagovi: moda, Nike, tenisica, tenisice

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p