LIFESTYLE

No.Land je novi kul projekt posvećen nešto drugačijim biljkama

Dijeljenje ljubavi prema biljkama i educiranje o njihovom porijeklu
plant.no.land

Jednu poznajemo kao kreativku nepresušne mašte koja sve što dotakne pretvara u neki genijalni projekt, redovito pomaknut i redovito drugačiji od drugih. Drugu smo tek počeli upoznavati, no ono što znamo jest to da je svoju airplant biljku upoznala jednog sunčanog berlinskog popodneva. 

Paula i biljke su već dugo vremena jedno drugom terapija, a ljubav prema zračnim biljkama je krenula njihovom „običnom predivnošću i jednostavnošću, spoznajom da nigdje ne puštaju svoj korijen, nisu ovisne i ne pripadaju nikome“. To je bila biljka koju si mogao staviti u džep i nositi sa sobom gdje god ideš. Plant to go. Anjina je pak biljka s njom odradila put iz Berlina i tako je nastala fascinacija s biljkom kojoj ne smetaju kilometri, različita prijevozna sredstva i česte selidbe. Najmanje posesivna biljka.

Njih su se dvije, Paula i Anja, spojile namjerno-slučajno i odlučile krenuti u projekt. Ime mu je No.Land, i pokrenut je iz ljubavi prema zelenilu i „neposesivnim“ zračnim biljkama podrijetlom iz Srednje Amerike, koje rastu bez zemlje uz povremeno zalijevanje. Na njihov smo zajednički projekt No.Land naišli na Instagramu i instantno se zaljubili, što zbog profinjenih vizuala, što zbog savjeta, a što zbog dovitljivih opisa. Ideja je, kažu Paula i Anja, dijeliti ljubav prema biljkama i educirati o njihovom porijeklu i načinu održavanja te ponuditi svim zainteresiranima različita postolja na kojima se zračne biljke mogu držati.

plant.no.land
plant.no.land
plant.no.land
„Naše biljke imaju imena (skraćenice njihovih botaničkih) i kroz objave na Instagramu ćemo uz fotografije pisati crtice o životima koji vode, zamišljenim, naravno. Tako da će ljudi koji 'usvoje' svoju biljku imati jednu lijepu priču vezanu uz nju. Anjin djed se već više od 60 godina bavi obradom drveta, tako da su drvena postolja bila logičan slijed male obiteljske kolaboracije. U budućnosti planiramo uvrstiti u ponudu još neka postolja koja su neutralnog izgleda i naglašavaju prirodnu ljepotu biljaka“, ispričale su nam Paula i Anja. 

Volite li biljke, nešto drugačije priče i učenje, svakako popratite No.Land. Za sve upite se pak, kažu autorice, javite na Instagram profil @plant.no.land ili na e-mail plant.no.land@gmail.com.

plant.no.land

plant.no.land
plant.no.land
Foto: PR
Objavljeno: 31.03.2018. u 09:46

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p