DIZAJN I ARHITEKTURA

Novo ruho poznatih hrvatskih termi

Zavirite u novo uređene terme Sveti Martin
 
Početkom rujna popularne terme Sveti Martin otvorile su svoja vrata nakon kratke ljetne pauze. Dugo najavljivano preuređenje konačno je ugledalo svjetlo dana i moramo priznati kako smo zbilja oduševljeni konačnim rezultatom. 
 
U skladu sa holističkom filozofijom u kojoj um, duša i tijelo moraju biti u ravnoteži za održavanje zdravlja nastao je koncept za Terme Sveti Martin. Koncept isprepliće autentične lokalne elemente i dijelove antropozofske filozofije koju je izumio Rudolf Steiner s LifeClass filozofijom koja nadahnjuje kvalitetan život kombinirajući zdravlje i užitak. Na osnovu ovoga je poznati talijanski arhitekt svjetskog glasa Maurizio Favetta dizajnirao prostor novih termomineralnih bazena.

Terme Sveti Martin dobile su i novi naziv - Hram Života, zbog priče koju je osmislio Rudolf Steiner. Zidovi su obojani u svijetlosmeđu/bež boju koja podsjeća na boju ljudske kože, koja predstavlja dušu, odnosno ‘živuću sliku duše’. Napravljena je i reprodukcija izvornog kotača teorija boja, koja se nalazi na glavnom zidu i tumači se kao životni ciklus. Tu su i stupovi koji drže strukturu građevine, a oni izgledaju poput DNA spirala i obojani su u bijelo. U samom centru kupališta postavljena je i ‘Fontana mladosti’ koja izgleda i više nego impresivno. Sve su ovo noviteti koji vas čekaju u novouređenim termama koje su otvorene za javnost od 5. rujna!
  
 
 
 
 
 

photos: pr
Objavljeno: 25.09.2014. u 11:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p