DIZAJN I ARHITEKTURA

Oaza mira u srcu Pariza

Hotel u kojem želimo odsjesti

 

 

Ukoliko se nađete u francuskoj prijestolnici, a u džepu imate 120 eura za noćenje, predlažemo da posjetite netom  renovirani BLC Design hotel, smješten u  neposrednoj blizini Palais de la Femme, a samo nekoliko koraka od Place de la Bastille. Ovo prekrasno zdanje  s 29 potpuno  bijelih soba, dizajnersko je djelo Carole Picard, a opremljeno je s pomno biranim elegantnim i suvremenim  komadima namještaja.

Poseban naglasak stavljen je na osvijetljenje prostora kako bi se stvorio opuštajući ugođaj, a svaka soba ima i svoj „Night Cove" uređaj. Inače „Night cove" je suvremeni sistem, koji u pravilnom omjeru kombinira osvijetljenje i zvuk, a učinci istoga su potvrđeni tijekom istraživanja francuske klinike za poremećaje spavanja. Istraživanje je dokazalo kako korištenje ovog uređaja omogućava zdravije buđenje i spavanje  a pomoću specijalnog svjetla i zvučnih sekvenci koje tijelo potiču na stvaranje melatonina - hormona za spavanje .

Na svakom katu su postavljene velike fotografije iz serije „Obična žena" fotografkinje Lise Laure Batilof, a dijelovi istih su uvećani i postavljeni po sobama (kao npr. oko s slike dolje).

Jedini tračak kolora dolazi iz dizajnerskih svjetiljki Patricka Jouina, koje funkcioniraju na gore spomenutom  „Night Cove" principu te crveno ili narančasto svjetlo simboliziraju vrijeme za spavanje, dok plavo svjetlo označava vrijeme za buđenje.

S obzirom na sve navedeno, 120 EUR i ne zvuči kao velika cijena za ovu razinu komfora i uživanja u najboljem što suvremeni dizajn može ponuditi. 

A.P.

 

Objavljeno: 23.01.2010. u 15:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p