LIFESTYLE

Odlična atmosfera na trećem Tatts&Cutsu

Gospon Fulir u znaku tetovaža i barbera
tatts&cuts
nedjelju, 18. rujna, završio je treći po redu Tatts&Cuts. U dva dana, koliko je trajao event, posjetitelji zagrebačkog salona i brijačnice Gospon Fulir imali su priliku doći po novu frizuru, ali i napraviti novu tetovažu, sve na jednom mjestu. Oni drugi koji nisu bili raspoloženi za druženje s mašinicom, bilo onom u ruci frizera ili onom u ruci tattoo majstora, mogli su popiti piće, poslušati dobru glazbu i uživati u retro interijeru zaista posebnog prostora na Zavrtnici 17.

I dok su Lukas Ferenčić, Anja Ferenčić, Bojan Besak i Kich D King ukrašavali tijela posjetitelja tattoo motivima u unutrašnjosti salona, terasa Gospona Fulira bila je rezervirana za stare Koken stolice na kojim su Matija Ptić, pokretač cijelog projekta i njegov team uređivali, ne samo urbane zagrebačke dečke s bradama, već i djevojke koje su odlučile počastiti novom frizurom. Interes za eventom je bio iznimno velik pa su Fulirovcima u pomoć priskočili guest barberi Siniša Šunjić, Krešimir Španić i Duje Tukić.

tatts&cuts
tatts&cuts
tatts&cuts
Iako se na prvu laik može upitati kakve veze imaju šišanje i tetoviranje, ova dva stara zanata imaju više poveznica nego što vam se na prvu čini. Osim što i jedni i drugi rade s mašinicama koje su priključene na struju, pa kroz šalu pričaju kako struja nije ista u Hrvatskoj i Njemačkoj ili kako doma dolaze naelektrizirani, obje ove struke su zapravo vještine i to vještine koje potječu iz istog vremenskog perioda.

tatts&cuts
tatts&cuts
''I jedno i drugo je 'craft', vještina, nema stroja koji to može zamijeniti, to je vještina ruku, i barber i tetovirač je čovjek koji u svoj posao unosi emociju'', reći će tattoo majstori, dok će se barberi Gospona Fulira složiti kako je emocija tajni sastojak ovih zanata. Naime, odlazak kod barbera nije samo odlazak po novu frizuru, nego često znači i druženje s barberom s kojim se kroz neko vrijeme stvori i osjećaj prisnosti. S pojavom jednokratnih britvica početkom 90- ih koje se moglo kupiti u trgovačkim centrima, nestalo je tog personaliziranog pristupa klijentu. Muškarce se uvjeravalo da mogu napraviti frizuru po principu – uradi sam, pa su jednostavno prestajali ići kod barbera, a samim time se izgubila ne samo scena, nego i taj dio u kojem se muškarac tijekom posjeta barber salonu dolazi opustiti i družiti se.

tatts&cuts
tatts&cuts
tatts&cuts
Iako je u inozemstvu standardna praksa da se u barber shopu, kakav je Gospon Fulir, obavlja još jedna djelatnost, u Hrvatskoj to još nije slučaj. Stoga slobodno možemo reći da je ekipa ove životopisne zagrebačke brijačnice i salona pokrenula trend u kojem kod svog omiljenog frizera ne odlazite samo zbog frizure, nego i po novi vid zabave te druženja.

tatts&cuts
tatts&cuts
tatts&cuts
Foto: PR
Objavljeno: 19.09.2016. u 17:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p