LIFESTYLE

Orašari su i ovih blagdana veliki hit! Izdvojili smo nekoliko ideja kako ovu dekoraciju uklopiti u blagdansko uređenje

Nezaobilazan detalj baš svakog Božića

Još nas samo nekoliko tjedana dijeli do Božića, stoga je pravo vrijeme da, ako već niste, vaš dom pretvorite u pravu, malu, božićnu bajku!

Kada je riječ o ukrašavanju, svaki dom ima svoje tradicije koje se ne preskaču, a kako bi izbjegli monotono ponavljanje identičnih ukrasa, na tržištu ćete pronaći cijeli niz dekoracija među kojim će baš svatko pronaći nešto po svom guštu! Jedna od dekoracija koja se posljednjih nekoliko godina posebno ističe, a koja je postala dio tradicije jest figura – Orašara.

Orašar je danas jedan od najpoznatijih simbola Božića u cijelom svijetu, a prvi put se pojavila u 17. stoljeću, u Njemačkoj. Popularnost ovoj drvenoj figurici značajno je porasla nakon Drugog svjetskog rata, kada su američki vojnici iz Njemačke u svoje domove kao suvenir donosili ovog drvenog lutka. Popularizaciji je dakako pridonio i balet Orašar, jedna od najljepše ispričanih priča klasične umjetnosti.

A danas, u blagdanskom razdoblju, gotovo da i nema doma u kojem barem malena figura Orašara nije pronašla svoje mjesto. Osim toga, paleta boja, uzoraka i veličina sve je veća; Orašare ćete danas pronaći u svakoj trgovini koja nudi božićne ukrase, a sigurni smo da će baš svatko pronaći figuru Orašara po svom guštu. Možete ih koristiti kao klasičan ukras za drvce, kao ukras na adventskim vijencima, kao figuru u dnevnoj sobi ili pak na slasticama; Odaberite svoju figuru, prepustite se mašti i božićno ukrašavanje može započeti!


Foto: Instagram
Objavljeno: 10.12.2021. u 08:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p