LIFESTYLE

Ovakve verzije koktela ''za van'' još niste probali!

Autentičan okus omiljenih koktela u nešto drugačijem izdanju

Prošla su gotovo dva mjeseca otkako živimo u svijetu potpuno definiranom i dalje aktualnim korona virusom koji je preko noći promijenio stvarnost na kakvu smo navikli. I iako, nasreću, uvedene mjere počinju s popuštanjem, sve je jasnije kako će još neko vrijeme proći dok se potpuno ne vratimo u život kakav smo živjeli prije nepunih 60 dana.

Ipak, zahvaljujući brojnim poduzetnicima, umjetnicima i kreativcima koji se svojim inovativnim idejama brinu da ove promjene osjetimo na što bezbolniji način, moramo priznati da optimizma ne nedostaje, a da vjera u društvo i moć zajedništva nikada nije bila jača. Jedan od spomenutih kreativaca svakako je i Filip Lipnik, jedan od naših najpoznatijih barmena, suradnik u Swanky Monkey baru te vlasnik akademije za barmene – Art of Bar. Filip je, uz pomoć kolega i prijatelja, odlučio iskoristiti ovo vrijeme socijalnog distanciranja kako bi svojim gostima omogućio da uživaju u autentičnim okusima omiljenih koktela u udobnosti svojih domova. Razrađujući ideju kako doći do proizvoda koji će sigurno putovati do naših domova, a koji će nam pružiti pravo iskustvo bara, nastali su - kokteli u limenkama. Odlučili smo porazgovarati s Filipom te saznati kako je točno nastala ideja koktela u limenkama, kako izgleda sam proces izrade te što sve možemo pronaći u ponudi, a što nam je otkrio saznajte u nastavku!

1. Kako je točno nastala ideja o koktelima u limenkama?

Potpuno slučajno! Ideja je zapravo nastala u želji da ljudima pružimo mogućnost uživanja u malim stvarima, onim stvarima u kojima smo svakodnevno uživali prije karantene i situacije s koronavirusom. U početku je to bila ideja koja bi gostima omogućila pripravljanje ukusnih koktela - od doma. Htjeli smo napraviti setove od nekoliko bočica (sastojaka za određeni koktel) uz koje bi gosti dobili savršen okus koktela u kojima inače uživaju, no brzo smo shvatili da bi, ako gost želi naručiti primjerice 5-6 koktela, dobio preko 20 bočica, što nije imalo smisla. U tom trenutku uskočio je moj kolega i prijatelj Vedran Gulin, vlasnik restorana SOI u Ilici 50, koji je dao ideju o koktelima u limenkama koje on sam već ima u ponudi. Tako su nastali cocktail- boxevi koji sadrže 4 koktela po izboru, uz koje dobijete kocke leda, dekoraciju i glavne sastojke za koktel.

2. Kako nastaje jedna koktel-limenka?

U litrenim bocama napravimo koktel koji potom stoji 24 sata u hladnjaku. Nakon toga ga još jednom dobro protresemo i točimo u limenke od dva decilitra. Limenke potom strojno zatvaramo te na sam proizvod lijepimo naljepnice. Zahvaljujući kvalitetnom pakiranju, kokteli mogu stajati u konzervama i do godinu dana, a sam okus svakog koktela potpuno je autentičan. Htjeli smo našim gostima i kupcima pružiti osjećaj kao da su u baru stoga uz svaki naručeni koktel dolazi led (u termoboxu) drugačijeg oblika te začini za koktel čime se zaokružuje cijela priča, ali i sam doživljaj. Jedino što trebate imati je čaša i možete uživati u poznatim okusima sjajnih koktela na koje ste navikli, a možda i otkrijete neki novi okus!

3. Kakvi sve okusi postoje u trenutnoj ponudi?

Kokteli koje imamo u ponudi okusom se mogu podijeliti u tri kategorije- slatki, kiseli i gorki. Trenutno ih je osam u ponudi, a ona uključuje razne varijante sa kivijem, jagodama, limunom, marakujom, crvenim grejpom, limunskom travom i đumbirom. To su za sada kokteli Red Collins, Negroni, Pinky Gin, Old Fashioned, Whiskey Sour, Manhattan, Monkey Business, For You, no ta će se ponuda još mijenjati i nadopunjavati.

4. Koju okus je najpopularniji među koktelima općenito?

Definitivno Mojito. To je koktel koji je već godinama broj jedan, kako na globalnoj razini, tako i na domaćoj. Iako se radi o doista ukusnom piću, zaista s nadamo da će ljudi prepoznati i neke druge, čak i kvalitetnije kombinacije koje često koštaju mnogo manje od cijene koju Mojito drži već godinama.

5. Kakve su reakcije javnosti?

Proizvod još uvijek nije potpuno predstavljen široj javnosti, no sa zadovoljstvom mogu reći da su prve reakcije i komentari i više nego odlični. Krenuli smo iz želje da nešto ipak napravimo za vrijeme karantene te da sami sebi zadamo nekakav posao, nismo očekivali previše, stoga smo zbilja ugodno iznenađeni izuzetno pozitivnim reakcijama prvih kušača.

6. Gdje možemo kupiti koktele u konzervi?

Kokteli su zasada dostupni putem telefonskog poziva, online na službenoj stranici ArtofBara te na Instagram profilu. Odabrane koktele naručujete i plaćate online, a mi vam naručeno dostavimo na kućnu adresu, nešto poput usluge cateringa.

7. Imate li kakve planove za budućnost ili su kokteli u limenkama samo trenutna ponuda?

Imamo velike planove za budućnost. Nažalost, previđamo da ove godine ugostiteljstvo neće raditi kako bismo svi to htjeli stoga smo uvjereni da će biti mnogo kućnih zbivanja; roštiljanja, kućnih partija, druženja i sl. Upravo zato je, za sada, ovaj koncept dostave pića po izboru odlična opcija. Isto tako, u planu su suradnje sa određenim zagrebačkim restoranima, no još uvijek smo u fazi dogovaranja i planiranja. U svakom slučaju, sigurni smo kako novititeta neće nedostajati.

Foto: Art of Bar
Objavljeno: 10.05.2020. u 00:00
Tagovi: piće, kokteli

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p