DIZAJN I ARHITEKTURA

Ovo su najzanimljiviji hoteli i resortovi 2014. godine

Jedinstvena utočišta u koja ćete poželjeti pobjeći

 
Pitoreskna okruženja nekih od najneobičnijih lokacija diljem svijeta i ove su godine poslužila kao idealna scenografija brojnim hotelima i resortovima. Mjesta koja utjelovljuju bijeg iz hektičnih svakodnevica istovremeno su i neka od najfascinantnijih arhitektonskih ostvarenja godine koja je na izmaku.
 
Predviđena da vas ostave bez daha i namame u svoje impozantne odaje, vrebaju doista posvuda. Od austrijskih Alpi i tajlandskih otoka, pa sve do novozelandskih travnjaka i kenijskih safarija, ovo su neki od najzanimljivijih hotelskih kompleksa 2014. godine.
 
aqua dome
Austrijski planinski lanci poslužili su kao savršeno mjesto za Aqua Dome, resort koji godišnje ugošćuje oko 350.000 posjetitelja i zdanje koje je vrlo brzo postalo prepoznato kao fantastičan i unikatan kompleks u planinskom okruženju. 
 
Whitepod Eco Luxury
U srcu švicarskih Alpi smjestio se nekonvencionalan Whitepod Eco Luxury Hotel. 15 kuća nazvanih 'Les Giettes' svojim kupolastim izgledom se savršeno uklapaju u prirodu, a samo zamišljati možemo kako je to buditi se uz savršen pogled koji puca s terase svake kućice.
 
Mahali
Teško da se može popratiti svaki projekt velikog biznismena Sir Richarda Bransona, no luksuzan safari kamp u Keniji svakako je vrijedan pažnje. Mahali Mzuri izgrađen je u potpunosti poštujući Massai Mara ekosustav i s minimalnim utjecajem na okoliš te je savršen primjer održivog turizma. Osim što je planiran u dogovoru s okolnom zajednicom, u kompleksu se zapošljavaju isključivo lokalci i koriste se domaći proizvodi.
 
naka phuket
U 2014. godini svoja ekskluzivna vrata otvorio je i tajlandski NAKA Phuket hotel i resort. Gosti do njega mogu doći isključivo izoliranom planinskom cestom, a kompleks uključuje 94 privatne vile s pripadajućom privatnom plažom, spa dijelom, vrhunskim restoranom i infinity bazenom olimpijskih razmjera.
 
Flamingo Dailai
Nešto dalje, na sat vremena udaljenosti od Hanoia u Vijetnamu, smjestio se Flamingo Dailai Resort. Zamišljen kao prirodna oaza i idealan bijeg iz gradske sredine, sa svojom lokacijom u središtu prašume, između Dailai jezera i okolnih planina, mjesto je na kojem bi svaki putnik potpisao kapitulaciju.
 
Alila Jabal Akhdar
Ako do sada još uvijek niste izgubili pribranost, mogli biste pri samo jednom pogledu na Alila Jabar Akhdar resort u Omanu. S dramatičnim pogledom na klanac, na 2000 metara iznad razine mora, svoje mjesto je pronašlo 78 apartmana i vila raštrkanih diljem litice, osiguravajući zavidan stupanj privatnosti i spektakularan pogled, zbog čega i ne čudi laskava titula američkog Conde Nast Travelera za najbolji hotel svijeta 2014. godine.
 
Aro-ha
Ono što izdvaja novozelandski samodostatan wellness kompleks Aro-Ha jest ekskluzivnost i usmjerenost na interakciju gostiju. Istodobno ova prirodna oaza može ugostiti samo 32 gosta koji mogu uživati u satovima joge, terapeutskoj masaži, planinarenju, meditaciji, treniranju snage i detoksicirajućoj vegetarijanskoj prehrani.
 
Ecork Hotel
Titulom jedinstvenosti kiti se i Ecork Hotel, udaljen jedan sat od Lisabona i posljednji u nizu hotela Evora okruga koji se nalazi pod zaštitom Unescoa od 1986. Uz moderan dizajn ovog eko hotela satkanog od 56 privatnih apratmana, elitni restoran, obavezan spa dio i pripadajuću teretanu, posebnost je i činjenica da je izgrađen od prirodnog smeđeg pluta, čineći ga prvim ugostiteljskim objektom takve vrste.
 
 
M.M.
photos: aqua dome, wison tungthunya, aro hā wellness retreat, mahali mzuri / virgin limited edition, hiroyuki oki, FG+SG / fernando guerra and sergio guerra, whitepod eco luxury hotel, alila hotels and resort
 
Objavljeno: 25.12.2014. u 10:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p