LIFESTYLE

Par aplikacija koje će vam biti od pomoći u brzoj svakodnevici

Aplikacije koje barem malo olakšavaju život
interijer
Nalikuje li vaša svakodnevica imalo na našu, tada vjerujemo da vam u danu uvijek nedostaje dodatnih par sati. U tom svakodnevnom vrtlogu obaveza ponekad ne stignemo uzeti sat dva samo za sebe i često se osjećamo kao hodajući humanoidni multipraktik.

Vijesti čitamo na putu do posla, nemali broj puta ručamo uz laptope, kod kuće u isti čas spremamo večeru, zalijevamo cvijeće i nadoknađujemo propušteno sa slušalicom prislonjenom o uho, a o mobitelima koji su nam postali gotovo produžetak ruke nećemo ni početi. U svoj toj, modernom životu svojstvenoj borbi, organizacija se čini krucijalnom stavkom u očuvanju naše zdrave pameti. A organizacija danas, začudo, polazi opet od tih pametnih sprava koje su nam okupirale živote. Stoga, u ovih nekoliko aplikacija u nastavku se pouzdajemo, bilo da je riječ o buđenju ujutro, organizaciji dana, konzumiranju vijesti ili bivanju produktivnima. Možda i vama pomognu u svakodnevnoj utrci s vremenom.

Pocket

Nepregledni i uvijek budni internet spremište je gomile kvalitetih priča i redaka, no problem je što mi imamo konstantni deficit vremena. Zato, iste te zanimljive članke pohranjujemo u spremište imena Pocket, super praktični "džep", te ih čitamo u momentima mira. Aplikacija iznimno jednostavna za korištenje, automatski se laptop verzija sinkronizira s onom mobilnom, a k tome i besplatna.

Feedly

Iskreno, kako smo vijesti čitali prije pojave Feedlyja, zaista ne znamo. Aplikacija radi kao modernija i lijepa inačica nekadašnjeg RSS feeda u kojem probrane medije kategoriziramo po želji.

interijer

LastPass

Ima jedan simpatični meme koji kruži internetom na koji se uvijek podsmjehnemo, a koji kaže kako provodimo više vremena na upisivanje zaboravljenih lozinki i njihovo obnavljanje putem maila nego na korištenje aplikacija. Ovdje upada LastPass, platforma koja će služiti kao spremište svih lozinki, te će istovremeno štititi vaše račune.

Self Control

Kao stvorena za sve nepopravljive prokrastinatore, Self Control ne dopušta da vrijeme koje ste predodredili za rad trošite na, primjerice, Instagramu. Ova će aplikacija blokirati one na kojima provodite najviše vremena te će vas natjerati da doista radite ono što ste naumili.


M.M.
Foto: Kaboompics
Objavljeno: 30.08.2017. u 15:32

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p