LIFESTYLE

Pet domaćih podcasta koje volimo slušati ovih dana

Kreativci koji vladaju hrvatskom podcast scenom

Iako u Hrvatskoj podcast možda i nije najpopularniji format, u svijetu je prepoznat još početkom tisućljeća, a radi se o kraćim ili dužim audio emisijama koje se bave raznim temama. U svijetu postoji nekoliko sjajnih podcasta koje obaraju sve rekorde slušanosti i gledanosti, a čini se kako i domaća scena polako ali sigurno postaje sve aktivnija i samim time popularnija.

Pojavom pametnih telefona i neograničenog Interneta kojeg nosimo sa sobom uvijek i svugdje, podcast je postao vrlo pristupačan format, a do zanimljivih razgovora i tema koje vas interesiraju dijeli vas samo nekoliko klikova. Sve više svjetski poznatih blogera, influencera i poduzetnika otvara svoje podcastove, a s obzirom da je za podcast dovoljan kvalitetan mikrofon i doza mašte, pokrenuti podcast nikada nije bilo jednostavnije. To su prepoznali i hrvatski kreativci koji se polako sve više upuštaju u ovakav tip medijskog formata. Tako danas sa sigurnošću možemo reći da hrvatska podcast scena svakim mjesecom sve više raste i razvija se kroz različite tematike i formate koji bi vas svakako mogli zanimati. Upravo zato, u nastavku smo izdvojili pet domaćih podcastova koje definitivno vrijedi poslušati, a uz koje ćete saznati mnoge zanimljive informacije i proširiti svoje vidike.

Podcast Inkubator

Podcast Inkubator jedan je od najdugovječnijih podcasta u Hrvatskoj koji postoji preko dvije godine, a koji u svojim zanimljivim i prilično dugim razgovorima obrađuje različite teme poput sporta, glazbe, umjetnosti, kulture, pa čak i znanosti. U arhivi od preko tisuću videa ugostili su razna poznata imena kao što su Maja Šuput, Robert Prosinečki, Cro Cop i mnogi drugi. Ekipa zaslužna za ovaj uvjerljivo najuspješniji hrvatski podcast čini hrvatski rap-glazbenik i radiovoditelj Fil Tilen, novinar, voditelj i pisac Ratko Martinović , novinar, komentator i urednik Marko Petrak i snimatelj i producent Siniša Pašić.

Birc Talk podcast

Opušteni podcast u pravoj ''birc'' atmosferi predvode voditelji Petar Starčević i Oliver Petrović koji u svojim zanimljivim epizodama u prosječnom trajanju od 60 minuta progovaraju o raznim aktualnim temama i redovito ugošćavaju sjajna imena hrvatske scene poput različitih stand-up komičara, političara i poduzetnika koji su voljni podijeliti svoje najzanimljivije priče, ali i vrijedna životna iskustva koja volimo poslušati!

nemoj.me

I Hrvatska influencerska scena odlučila se okušati u podcastingu, a dokaz tomu je Maša Zibar, hrvatska influencerica i youtuberica koja sa svojim kolegama Filipom Jančikom i Ninom Remenar redovito komentira aktualna zbivanja u svjetskoj, ali i domaćoj sceni. Posebno su zanimljivi oni razgovori koji pokrivaju suvemene teme i analiziraju probleme mladih ljudi s kojima se zaista lako poistovijetiti, a zbog kojih ćete postati Mašin vjerni pratitelj.

Surove strasti

Nedostaje vam motivacije i u potrazi ste za prijeko potrebom dozom inspiracije? Tada je ovaj popularni hrvatski podcast pravi izbor za vas jer simpatične voditelje i autore Sašu Tenodija i Ivana Vorasa zanimaju upravo uspješni stručnjaci i poduzetnici s domaće scene koji su itekako strastveni u onome što rade. Motivirajuće priče, iskustva i vrijedne savjete stručnjaka koji znaju što rade pronaći ćete u kolekciji videa ''Surovih strasti'', a sigurni smo kako će vas potaknuti, motivirati i -pokrenuti!

Fakat podcast

Fakat podcast nastao je iz želje dvojice prijatelja, ujedno velikih zaljubljenika u podcast kao medijski format, da svoj interes pretvore u posao te da se okušaju u podcastingu. Na njihovom službenom Youtube profilu gotovo svakoga tjedna objavljuju novi podcast, a kako vrijeme odmiče tako i gosti postaju sve zanimljiviji. Od filmova, sporta, kulture pa sve do poduzetništva, ekipa iz Fakat podcasta pokriva baš sve što bi vas moglo zanimati.

Foto: Unsplash, Instagram 
Objavljeno: 07.05.2020. u 12:44
Tagovi: Hrvatska, Podcast

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p