DIZAJN I ARHITEKTURA

Plakati koji će uljepšati vašu svakodnevicu

Dizajn Terese Sennerholt savršeno upotpunjava interijere

Ako redovito pratite skandinavske blogove koji se bave dizajnom interijera, plakate Therese Sennerholt ne treba vam posebno predstavljati. Švedska grafička dizajnerica i umjetnička direktorica počela je raditi ove šarmantne plakate prije tri godine iz hobija koji se danas pretvorio u unosan biznis.

Crno bijeli plakati poigravaju se kombinacijom domišljatih i slojevitih poruka i jednostavne tipografije. Klasični fontovi kao što su Helvetica Neue, Franklin Gothic i Times New Roman djeluju svježe i inovativno u kombinaciji sa šarmantnim i šaljivim parolama koje ova dizajnerica posuđuje od prijatelja ili smišlja sama. Od lijepih životnih parola do kratkih poruka koje podsjećaju na male stvari koje život čine ljepšim, ovi minimalistički plakati počeli su se pojavljivati u velikom broju švedskih interijerskih editorijala. Kombinacija kreativnosti i talenta za marketing urodila je nizom uspješnih suradnji sa stilistima i fotografima koji su njezine printeve učinili zaštitnim znakom skandinavskih interijera. 

Osim plakata, tipografske grafike ove dizajnerice našle su svoje mjesto i na platnenim torbama, razglednicama i notezima koji se prodaju u londonskom Selfridgesu.


Ivana Niskota

http://www.theresesennerholtshop.se

 

Objavljeno: 10.02.2014. u 18:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p