DIZAJN I ARHITEKTURA

Planirate li već svoje ljetno odredište?

Pogledajte koji bazeni nose epitet najljepših na svijetu

Smatrate li se osobom slaba srca, možda je bolje da preskočite ovaj članak. U suprotnom, sigurni smo da je i vas s porastom temperatura koji put zagolicala pomisao o neizbježnim ljetnim vodenim oazama. Možda ste već zavirili u koji prospekt putničke agencije i sjetno pregledavali egzotične ponude, no mi smo se bacili na prave dragulje kad je riječ o osvježavanju u sparnim ljetnim popodnevima. 

Opsežan Conde Nastov luksuzni vodič nedavno je sakupio najljepše bazene svijeta na jedno mjesto i prouzročio kolektivnu očaranost pomiješanu s dozom očaja jer, ruku na srce, većina nas može samo sjetno promatrati fantastične fotografije ovih zdanja. Lista je poduža, stoga smo mi odabrali samo ona najupečatljivija.

Resort Hanging Gardens Ubud, Bali

Najluksuznije predvodi Resort Hanging Gardens Ubud na Baliju koji u samom srcu svoga zdanja skriva jedan od najpoznatijih i najfotografiranijih bazena današnjice. Raj na dvije razine okružen bujnom tropskom prašumom se na Trip Advisorovoj ljestvici najfascinantnijih bazena nalazi na prvom mjestu. Na popisu je i novozelandski Delamore Lodge na Waiheke otocima, s pogledom na pitoreskni zaljev, a izostaviti se ne smije ni grčki Santorini čiji Grace Santorini kompleks krije romantičan bazen s pogledom na famoznu Calderu.

Delamore Logde, Novi Zeland

Grace Santorini, Santorini

Ako do sada još niste očarani, predlažemo da bacite pogled na dvostruki bazen u moru u prelijepom hotelu One&Only Reethi Rah na Maldivima ili pak zavirite u čarobni Indijski Oberoi Hotel, ujedno proglašen i najboljim svjetskim resortom, od čijih bazena naprosto staje dah. Da Italija skriva nekoliko trikova u rukavu dokazuje Hotel Caruso na Amalfijskoj obali čiji se bazen nalazi na samoj litici Ravella.

One&Only Reethi Rah, Maldivi

Oberoi Hotels, Indija

Hotel Caruso, Italija

Želite li se opušteno brčkati s koktelom u ruci s pogledom na slonove koji lijeno šeću tik do bazena, afričke safari kolibe ili vile AndBeyond Phinda Homestead su pravi izbor, a u slučaju da vam je veće zadovoljstvo pijuckati čokoladni Martini s pogledom na vrh Petiti Piton, to možete učiniti u St. Lucii na Karibima. U Jordanu ćete pak moći posjetiti bazen čija je voda oplemenjena mineralima, a nalazi se u luksuznom spa resortu blizu Mrtvog mora.

Singita Sabi Sand, Afrika

Chongwe River House

AndBeyond Phinda Homestead, Afrika


Boucan by Hotel Chocolat, St. Lucia

Evason Ma'In Hot Springs, Jordan

Svoje adute krije i država Utah, gdje se u srcu Arizone nalazi oaza izgrađena oko masivnog stjenjaka, dok ćete u Los Angelesu moći uživati gledajući film na velikom platnu susjedne zgrade, na krovu The Standard hotela. Sličan, samo s pogledom na Singapur i 150 metara dugačak jest i onaj Marina Bay Sounds resorta.

Amangiri Utah, Utah


The Standard, L.A.

Conde Nast nije u svom istraživanju izostavio Hrvatsku koja se na luksuzan popis popela zahvaljujući dubrovačkom Sun Gardens kompleksu čiji bazen zavodljivo zadire u Jadransko more.

Sun Gardens, Dubrovnik

M.M.

photos: Conde Nast

 

 

Objavljeno: 23.05.2014. u 14:54
Tagovi: hotel

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p