TECH

Pokrenuta je korisna aplikacija za one koji žele pomoći, ali i one koji traže pomoć!

Korisna aplikacija koja će mnogima pomoći!

Kad se dogode elementarne nepogode poput ove koja je prije par dana zadesila središnju Hrvatsku, a koja se osjetila i do nekoliko stotina kilometara dalje, najvažnije je djelovati brzo i efikasno. Nije rijetkost da u tolikoj količini informacija i apela dođe do zbunjenosti, a upravo zato vrlo je bitno ključne informacije imati na jednom mjestu nadohvat ruke.

Osim osnovnih živežnih potrepština, stambeno pitanje jedno je od gorućih na područjima koje je pogodio razoran potres. Određeni stambeni objekti su u potpunosti onemogućeni za korištenje, dapače srušeni, a neki su rizični. Zaključno, stanovnici Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta nemaju gdje spavati, a iako pomoć u vidu priručnih smještajnih jedinica dolazi, nekim obiteljima niti to nije najbolje rješenje zbog zdravstvenih razloga, male djece kojima treba topao prostor i sl.

Upravo kako bi se što efikasnije riješio problem prijevoza obitelji i ljudi u smještaje koje su građani diljem Hrvatske nesebično ponudili, Vlado Cingel razvio je aplikaciju pomoću koje se u svega nekoliko klikova može vidjeti ponuda i potražnja smješta i prijevoza. To znači da su na jednom mjestu dostupne informacije tko nudi smještaj, ali isto i oni koje traže smještaj mogu se ondje oglasiti. A kao što smo spomenuli, osim smještaja, može se doći i do informacija oko prijevoza. Ova aplikacija definitivno je vrlo praktičan vid privremenog rješenja ove stresne situacije te iako i dalje u razvoju da funkcionira što bolje, vjerujemo da će i ova prva početna verzija biti od velike pomoći!

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 01.01.2021. u 18:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p