LIFESTYLE

Poznata knjižara u Parizu mora se pronaći na vašoj bucket listi

Shakespeare and Company osvaja na prvi pogled!

Iako se nalazimo u ljetnom periodu i sve što želimo je uživati u beskrajnom upijanju sunca na sanjivim plažama, ljeto je također savršeno vrijeme za planiranje putovanja koje nužno ne uključuje priobalno područje. Naime, poznata uzrečica kako je Pariz uvijek dobra ideja, definitivno je jedna od onih kojoj u potpunosti vjerujemo, pa odvede li vas put uskoro u najaromatičniji grad na svijetu, imamo sjajan prijedlog za koji smo sigurni da će vas oduševiti.

Kao što smo spomenuli, Pariz glasi kao najromantičniji grad na svijetu, ali krase ga i epiteti grada umjetnosti i brojnih umjetnika koji su upravo u njemu živjeli i stvarali. Kada govorimo o putovanjima, postoji nekoliko vrsta putnika; oni koji putuju kako bi doživjeli vibru mjesta u koje odlaze i ‘živjeli’ grad, zaljubljenici u povijesne znamenitosti ili s druge strane, oni koji tragaju za umjetničkim djelima i ostavštinama. Kojoj god skupini pripadali, postoje ta neka mjesta koja bez obzira na osobne preference valja posjetiti jer će vas zasigurno obogatiti novim znanjem, a možda i potaknuti na neke nove ljubavi.

@emilee_lloyd_

@zoesolomonn

@_isidoramorales

Shakespeare and Company ime je dvije posebne knjižare koje se nalaze u Parizu, a prvu je otvorila Amerikanka Sylvia Beach 1919. na adresi 8 rue Dupuytren no u kasnijim godinama knjižara je radi većeg prostora preseljena na 12 rue de l'Odéon. Tijekom godina Shakespeare and Company postalo je mjesto okupljanja brojnih kultnih književnika kao što su Ezra Pound, Ernest Hemingway, Djuna Barnes, James Joyce, Ford Madox Ford... a postojeća lokacija je 1941.zatvorena zbog rata te se nikada više nije otvorila. Druga knjižara postojala je na adresi 37 rue de la Bûcherie i ostala je otvorena sve do danas, a orginalno ime joj je bilo Le Mistral, no kasnije je u čast Sylvie Beach preimenovana u Shakespeare and Company.

@emilyfrancoco

@01_yenyen

@queirozlidi

@kaufstagram

Ono što je specifično kod ove knjižare definitivno je činjenica kako u ponudi ima isključivo anglosaksonsku literaturu, a svakako nije zanemariv niti savršen interijer koji odiše retro prizvukom. Naime, interijer knjižnice podijeljen je na nekoliko katova i prostorija, a u jednoj od njih nalazi se klavir koji se može koristiti, u drugoj kauč na kojem možete odmoriti i čitati... Također, u prostoru knjižnice vrlo često se održavaju promocije i čitanja, ali ipak najveća posebnost je trenutak u kojem posjetitelji na glas počnu čitati određeno djelo, a potom se ostali posjetitelji pridruže u slušanju te uživanju u bezvremenskoj poeziji i prozi. Kada završite s razgledavanjem knjižnice i kupnjom, finalno se možete odmah pokraj odmoriti u istoimenom kafiću koji ima sjajnu ponudu ukusnih napitaka, ali i tipičnih francuskih salatica.

@jenny.shaf

@magdasmojver

@travelandleisure

@curlingtheworld

@jenny.shaf

Objavljeno: 22.07.2019. u 10:45
Tagovi: Pariz, paris

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p