LIFESTYLE

Poznati hrvatski start-up predstavio još jednu inovaciju

Baggizmo predstavlja pametni novčanik
baggizmo
P
opularni hrvatski start-up Baggizmo 13. lipnja je krenuo u drugu kampanju na Kickstarteru kojom ovaj put lansira tehnološki proizvod – pametni novčanik Baggizmo Wiseward. Njegova osnovna funkcija je povećanje sigurnosti kreditnih kartica i zaštite osobnih dokumenata u za to posebno dizajniranom novčaniku putem integrirane tehnologije.


Ona je u cijelosti razvijena u Hrvatskoj od strane Baggizmo tima pod vodstvom Ladislava Jurića. Rezultat tog rada je da proizvod posjeduje senzore i elektroniku kakvih se konkurencija nije usudila razviti. Zahvaljujući „pametnim“ funkcionalnostima Baggizmo Wisewarda, u potpunosti je onemogućeno danas sveprisutno ilegalno sakupljanje i krađa podataka s beskontaktnih bankovnih kartica putem tzv. card skimmera. Ugrađenom Bluetooth tehnologijom pametni novčanik iz Baggizma spojen je na mobilni uređaj čime se smanjuje i mogućnost gubitka, krađe ili zaboravljanja novčanika, dok posredstvom mobilne aplikacije trenutno zaprimate obavijest o promjeni pozicije vašeg novčanika. Također, integriranom UV lampicom moguće je provjeriti da li je novčanica koju ulažete u novčanik original ili krivotvorina.

baggizmo
Cilj kampanje na Kickstarteru je ostvariti investiciju od 35.000,00 USD kojom će se dovršiti proizvodni alati, pokrenuti proizvodnja prve serije pametnog novčanika iz Baggizma, a time lansirati proizvod na međunarodno tržište. Kampanja traje sve do 14. srpnja, tako da punih mjesec dana među prvima na svijetu možete kupiti pametni novčanik iz Baggizma već od 69 USD, ali i podržati kampanju s 5 USD te dijeljenjem na društvenim mrežama.

Baggizmo Wisewardnamijenjen je urbanim ljudima, prije svega onima koji prate i koriste nove tehnologije, ali i svima ostalima koji žele sigurniji i funkcionalniji novčanik koji štiti njegov sadržaj od krađe. Idealan je i za one koji često zaboravljaju novčanik ili ne znaju gdje su zadnje ostavili novčanik ili mobitel - njima će svakako ovaj pametni novčanik život učiniti jednostavnijim.

baggizmo
Integracija tehnologije u odjeću i predmete koje svakodnevno koristimo, popularno zvani “nosiva tehnologija”– aktualno je područje nezaustavljivog razvoja tehnologije danas u svijetu. Nagovješta se da će “pametni” nosivi objekti čak zamijeniti i mobilne uređaje kojima danas primarno komuniciramo. IDTechEx je u travnju 2017.g. objavio rezultate istraživanjakojim se ističe da će tržište nosive tehnologije do 2027. doseći vrijednost preko 150 milijardi USD godišnje. U tom kontekstu mladi je Baggizmo jedan od rijetkih domaćih brendova koji se uključuje u ovu vruću globalnu utrku razvojem i integracijom zahtjevne tehnologije u napredni pametni novčanik jedinstven na međunarodnom tržištu. Imajmo na umu da Baggizmo ne posjeduje korporativnu infrastrukturu, već tim od nekoliko stručnjaka koji su Baggizmo Wiseward razvili u odjelu za istraživanje i razvoj Baggizma - čineći divovski iskorak za hrvatsko okruženje, vrijedan svake pažnje. Vlastitim razvojem tehnologije, Baggizmo se nalazi u posjedu znanja kojim, pored pružanja garancije za kvalitetno korisničko iskustvo i kvalitetu hardwarea pametnog novčanika – ujedno ima i kapital za budući stalni razvoj elektronike i drugih unaprjeđenja ovog, ali i s njime povezanih novih proizvoda iz Baggizma.

baggizmo
Nakon prve uspješne crowdfunding kampanje Baggizma u 2015.g. na američkom Kickstarteru, ovaj hrvatski start-up osvojio je povjerenje svojih podržavatelja i korisnika. Sakupivš i 44.120,00 USD, proizvedena je i isporučena prva serija dizajnirane torbe kojom je Baggizmo ponudio praktičniji i funkcionalniji način noš enja elektroničkih uređaja. A upravo je torba bila poticaj za razvoj novog proizvoda Baggizmo Wiseward kojim se unaprjeđuje zaštita nošenja osobne imovine, ovaj put uz pomoć integrirane tehnologije.

baggizmo
Foto: PR
Objavljeno: 14.06.2017. u 10:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p