LIFESTYLE

Predstavljeni jedinstveni bicikli domaćih kreativnih snaga

Četiri sastojka, četiri umjetnika i četiri bicikla
becks
Francuskom paviljonu održan je Chain Reaction party na kojem su predstavljeni unikatni custom-made bicikli, rezultat suradnje Beck’sa s Duškom Ilijevićem i brendom SentiMental Bikes te četvero afirmiranih kreativaca, poznatih na domaćoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni.

Kao dio platforme Beck’s Limited Edition, koja spaja filozofiju brenda Beck’s i specifičnih umjetnika iz polja interesa brenda, posjetitelji su mogli vidjeti jedinstvene intervencije na poznatim biciklima, koji se time pretvaraju u umjetnička djela u duhu sto godina starih motocikala. Beck's je tako ujedinio umjetnike različitih interesa i smjerova koji su dodatno uredili četiri jedinstvena bicikla – poznatu likovnu i uličnu (street-art) umjetnicu OKO, međunarodno priznatu produkt-dizajnericu Anu Tevšić koja djeluje pod brendom LoveAna, jednog od najzanimljivijih street artista Lonca, koji je afirmiran i na svjetskoj street art sceni, te nagrađivanoga grafičkog dizajnera i tipografa Marka Hrastovca Hrasta.

Chain Reaction party
Chain Reaction party
U sklopu nagradnog natječaja među brojnim pristiglim prijavama izabrani su najkreativniji dobitnici koji su na originalan način ispričali kratku priču o svojem najdražem biciklu i na taj način osigurali jedan od četiri jedinstvena bicikla. Dobitnicima su bicikle uručili sami autori, a oduševljenje je nastupilo kada su imali priliku vidjeti osvojene bicikle, koji su prava umjetnička djela.

„Što srce poželi, a glava zamisli, naše ruke mogu izraditi!“, izjavio je Duško Ilijević, vlasnik brenda SentiMental Bikes te nadodao kako je brend nastao s ciljem izrade novih, neuobičajenih, dobrih i pozitivnih stvari. „Kada u cijeli recept dodate ekipu iz Beck'sa koja uleti s idejom 'Idemo napraviti bickle kao četiri elementa piva' i povežu te s kreativcima poput naših biciklističkih ambasadora Oko, Lonca, Hrasta i LoveAne te samim tim pomnože tvoj recept s 4, nema šanse da ti bude dosadno!“, istaknuo je Ilijević.

Chain Reaction party
Chain Reaction party
Chain Reaction party
Zlatko Nojkov, Marketing Manager premium brands Zagrebačke pivovare naglasio je da Beck's oduvijek pronalazi inspiraciju u kreativnim radovima hrvatskih umjetnika i dizajnera kako bi oduševio svoje potrošače. „Upravo smo zato i pokrenuli Beck's lančanu reakciju iz koje su proizašla ova četiri fantastična i unikatna bicikla u kojima će uživati naši potrošači tj. dobitnici nagradnog natječaja'', pojasnio je Nojkov.

Produkt-dizajnerica Ana Tevšić opisala je svoju viziju tih posebnih bicikala: „Ovo je za mene bio novi izazov. Inspiracija za ideju došla je iz želje da kruti i hladni materijal utoplim, što me odvuklo u istraživanja starinskih bicikala izrađenih od kože. Htjela sam dobiti malo mračniju verziju bicikla koji može pristajati svakome i biti bilo gdje. Crna osnova, upotpunjena svjetlosmeđom kožom, ima klasičan i otmjen prizvuk. Crveni detalji koje smo dodali na takvu podlogu donose odmak, služe kao zanimljiv koloristički akcent i podižu cijelu kombinaciju. Mnogo ručnog rada i truda koji su ideju prenijeli u stvarnost na kraju su proizveli definitivno poseban custom-made bicikl! Nadam se da će novi vlasnik biti jednako sretan ili sretna s njim kao i ja.“

Chain Reaction party
Chain Reaction party
Beck's je za ambasadore projekta Beck's Chain Reaction odabrao kreativce i umjetnike koji su aktivni predstavnici urbane umjetničke scene, a njihov se specifični umjetnički izraz i posvećenost detaljima odražava i na ovim unikatnim biciklima, u kojima će priliku imati uživati sretni dobitnici natječaja i time postati i vlasnici pravih umjetničkih djela na dva kotača.

Osim u atraktivnoj izložbi bicikala, gosti su mogli uživati i u Beck'su uz elektronske zvukove Novella iz poznatog domaćeg DJ kolektiva Ekstrakt Crew te inovativnoj videoinstalaciji videoumjetnika Ivana Liika.

Foto: Dalibor Urukalović/ Pixsell
Objavljeno: 11.11.2016. u 10:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p