DIZAJN I ARHITEKTURA

Prekrasna kuća mediteranskog šarma na Hvaru

Villa Dvor okružena poljem lavande i ružmarina

Villa Dvor Hvar 
Možete li zamisliti bolji vjetar u leđa maštanju od kišnog petka provedenog na poslu? Naše je ovotjedno maštanje započelo i završilo u jednoj mediteranskoj ljepotici na Hvaru. Smještena u polju lavande, ružmarina, smokava i maslina te okružena netaknutom prirodom, Villa Dvor utjelovljuje minimalizam protkan rustikalnim elementima u koji se iznimno lako zaljubiti.

Nekadašnje mjesto za odmor poljskim radnicima i utočište pod koje su se zakrivali od vrelog mediteranskog sunca, pretvoreno je u neodoljivo mjesto za odmor. Sagrađena od hvarskog sivog kamena, istog onog koji se koristio za gradnju stogodišnjeg sela Humac, udaljenog svega 3 kilometra, vila je okružena vrtom veličine 3 ha i zaklonjena visokim kamenim zidom koji osigurava potpunu privatnost. Imanje se sastoji od dvije odvojene kuće udaljene nekoliko metara jedna od druge i povezanih puteljkom.

U objema kućama miješaju se antikni i novi namještaj, dok su boje svedene na ugodnu neutralnu paletu s pokojim izletom u pastelnu ružičastu ili zelenu. Pročišćenost i jednostavnost postignute su minimalnim detaljima i uz samo nekoliko komada namještaja u prostorijama, što će dati osjećaj prostranosti i elegancije. Povezanost s prirodom i tradicijom očituje se u kamenim detaljima koji prevladavaju u ovom prekrasnom interijeru. Vanjski bazen s čudesnim pogledom prizor je koji oduzima dah i tjera nas na beskompromisno maštanje kojem se rado prepuštamo ovog tmurnog petka.
 
Villa Dvor Hvar Villa Dvor Hvar  
Villa Dvor Hvar 
Villa Dvor Hvar
  Villa Dvor Hvar Villa Dvor Hvar Villa Dvor Hvar   
Villa Dvor Hvar Villa Dvor Hvar Villa Dvor Hvar Villa Dvor Hvar   
Više o ovoj vili doznajte na www.croatialuxuryrent.com.
 
M.M.
Foto: croatialuxuryrent.com
Objavljeno: 15.05.2015. u 16:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p