LIFESTYLE

Preslatka toy pudlica je već sada glavna zvijezda Instagrama

Zaljubili smo se!

Bez obzira volite li više pse ili mačke, ili neke druge egzotičnije životinje, kućni ljubimci su jedna od najvećih blagodati koje možete imati. Životinje osim što su neizmjerno slatke, uče nas odgovornosti i obavezi, potiču na aktivnost te svakodnevno neizmjerno uveseljavaju.

Instagram je unazad nekoliko godina postao platforma na kojoj nailazimo na brojne interesantne profile, pa tako i na one na kojima glavnu riječ vode neodoljivi kućni ljubimci. Ovog puta naišli smo na profil malene toy pudlice koja tek upoznaje svijet te raste, a čiji su vlasnici poznati blogerski par Jaci Marie i Leif Carlson. Glavna zvijezda, malena Lady nedavno je došla na svijet, ali joj život već sada izgleda poputno savršeno i raznovrsno; brojna putovanja i izleti zasigurno su velika sreća u malenom pasjem životu, pa ne sumnjamo da Lady maksimalno uživa.

@jacimariesmith


Pasmina pudl porijeklom dolazi iz nekoliko zemalja, a to su Njemačka, Francuska i Rusija te se smatraju jednom od najstarijih. Budući da se danas priznaje nekoliko zemalja kao domovina ove pasmine, u davnim vremenima ipak su postojale neke razlike u dlaci i konstrukciji, no prepoznatljiv izgled i vuna oduvijek su bile jednake. Sam naziv dolazi iz njemačke riječi pudel što označava pasti ili pljunuti u vodu, što ima smisla jer su se pudle koristile u svrhu donošenja plijena iz vode, a u Francuskoj su imale isključivo mjesto u domovima dvoranki, ali i građanstva. Pudle su psi koje karakterizira svestranost te iznimna inteligencija, elegantan izgled te izdržljivost. Ono što je najposebnija karakteristika pudli je činjenica kao su iznimno, možda i više od bilo koje druge pasmine privrženi vlasniku i emotivni, drugim riječima ako vlasnik nije dobro, niti pudla neće biti dobro i obrnuto.

Pudle dolaze u četiri veličine; toy, patuljasta, srednja, standard ili kraljevska te se radi o psima koji su čuvari. Naime, pudla nema agresivnu narav, no ne radi se o psima koji su tzv. ‘plišanci’ te nikako nisu igračke. Pudlu je bitno odgojiti i naučiti poslušnosti jer su iznimno zaigrane i vesele, stoga odgoju pristupite odgovorno i pravovremeno. Dobra vijest je da su pudle antialergijski psi jer nemaju dlaku, već vunu što znači da ne otpada, pa se radi o urednim psima nakon kojih neće morati svakodnevno usisavati, no potrebno ih je redovito četkati kako se vuna ne bi zapetljala. Pudle su veseli, zaigrani, odani i inteligentni psi s čijom nabavom ćete odbiti vjernog i odanog prijatelji koji će vam se uvijek beskrajno veseliti.

@jacimariesmith

Foto: Instagram
Objavljeno: 14.05.2019. u 10:54
Tagovi: životinje

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p