LIFESTYLE

Preslatki samojed koji nikada ne skida osmjeh s lica

Pasmina koja nas je očarala!

Instagram obožavamo iz nekoliko razloga, a jedan od njih je definitno otkrivanje novih šarmantnih profila koji nas svakodnevno uveseljavaju i inspiriraju. Ovoga puta ne radi se o profilu trendi influencerice, već jer riječ o neodoljivom samojedu koji nas je osvojio na prvi pogled.

Iza profila pod imenom wanderlust_samoyed krije se Felix, presladak samojed koji osvaja osmijehom, veselom karizmom te neizmjernom fotogeničnošću. Naime, Felix se nalazi u vlasništvu strastvenih putoholičara Julie i Svena, koji svojeg ljubimca ne izostavljaju niti na jednoj svojoj avanturi već naprotiv, putovanja prilagođavaju u potpunosti njemu. Presadak psić je pravi pozer i šarmer, stoga vješto i spretno obavlja posao modela uz neizmjernu dozu uživancije. Samojed je pasmina koja dolazi iz centralne Azije, točnije Sibira, a uglavnom je uzgajana za čuvanje i nadgledanje sobova. Iako su u srodstvu s ostalim sibirskim pasminama poput haskija i malamuta, samojedi su se vrlo rijetko koristili za vuču saonica, češće su imali ulogu 'grijača' u hladnim noćima.

Ono po čemu su samojedi specifični je njihov iznimno veseo, razigran i dobroćudan karakter koji je nerijetko popraćen osmijehom koji ovoj pasmini ne silazi s lica. Samojed je definitno obiteljski pas koji je jako privržen svojim najmilijima, obožava djecu te nema trunke agresivnosti u sebi, no ipak posjeduje karakteristike tvrdoglavosti, pa je potrebno na vrijeme krenuti s pravilnim odgojem kako bi psić kasnije bio poslušan.

Ono na što također valja obratiti pažnju pri odgoju je prevencija nepotrebnog lajanja, posebice kada je ljubimac sam kući. Samojedi vole lajati i zavijati, što može biti poprilično glasno i neugodno, no s vježbom i odgojem sve se može riješiti. Samojedi su zaigrani i veseli, nezmjerno odani i privrženi te definitvno izbor za sve oni koji žele posebnog prijatelja u svom životu.

Foto: Instagram
Objavljeno: 19.05.2019. u 00:00
Tagovi: pas

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p