LIFESTYLE

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
misery
I
nspirirani velikim uspjehom druge ekranizacije knjige Stephena Kinga It čiju recenziju možete pročitati ovdje, na temelju kojeg bi film Andyja Muschiettija mogao prevazići brojke filma The Exorcist i postati hororom koji je na box officeu zaradio najviše, poželjeli smo nedjelju začiniti još ponekom pričom proizašlom iz pera velikog pisca.


Filmu It su se čini se, marketinški napori isplatili, no to definitivno ne bi bilo moguće bez kvalitetnog scenarija, produkcije i izbora glumaca. Isto je slučaj i s nemalim brojem drugih ekranizacija knjiga majstora strave Stephena Kinga, među kojima smo probrali jedan koji će nas ove nedjelje dobro naježiti, ali i jedan koji će nas raznježiti. Naime, King nije pisao isključivo horor romane, tako da se među izvrsnim naslovima poput Carrie ili The Shining, nalaze i oni jednako kultni i adaptirani, no s izostalim momentom strave poput The Shawshank Redemption ili Stand By Me. Ako ste spomenute pogledali, tada oko bacite na prijedloge u nastavku.


Hearts in Atlantis je film koji spada u coming of age žanr i temeljen je na jednom od najprodavanijih Kingovih romana, no najčešće biva zasjenjen poznatijim naslovima. Vrijeme radnje je Vijetnamski rat, a pratimo dječaka i majku mu kojima se život mijenja kada se u njihovu kuću doseli misteriozan muškarac. U glavnoj ulozi je Oscarom nagrađen Anthony Hopkins, a tu su i David Morse, Anton Yelchin i Hope Davis.


Za one koji se ipak žele ježiti, predlažemo Misery u kojem naprosto briljira glumica Kathy Bates koja je za ulogu Annie Wilkes dobila i Oscara. Radnja prati pisca Paula Sheldona (James Caan) koji doživljava nesreću, a pronalazi ga Annie Wilkes (Kathy Bates), velika obožavateljica njegove junakinje Misery Chastaine. Momenti pravog terora nastupaju kada pisac shvati da njegova "spasiteljica" nije pri zdravoj pameti.


Foto: IMDb
Objavljeno: 01.10.2017. u 10:38
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p