DIZAJN I ARHITEKTURA

Proglašen je Dan dizajna!

Dan D u Klaonici

Dan D ili Dan dizajna prvi puta će se održati 12. lipnja 2010. u Staroj klaonici u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. Sastojat će se od dvadeset četiri sata raznovrsnih događanja - dizajnerskih prezentacija, filmskih projekcija, promocija i predavanja, a okosnica cijelog događaja je jedinstveni dizajnerski sajam, namijenjen studentima i mladim dizajnerima do 30 godina.

Odabir izlagača na sajmu napravljen je na osnovu prijava koje su pristigle iz čitave regije: najviše iz Hrvatske i Srbije, potom iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije. Od tristotinjak prijavljenih autora, organizatori su na osnovu portfolija i konkretnih ideja za izlaganje odabrali 120 najzanimljivijih. Osim što će predstaviti svoje radove i svoje promišljanje dizajna, sudjelovanjem u projektu pridonijet će promociji cijele dizajnerske struke.

                    

Predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva Ira Payer ističe: "Dizajn je generator kulturnog, društvenog i ekonomskog razvoja nekog grada ili zemlje i provjereni faktor razvoja konkurentnog gospodarstva, a potencijali dizajna, kako u Hrvatskoj tako i u većini zemalja regije, nisu dovoljno iskorišteni, na što Hrvatsko dizajnersko društvo kroz razne akcije već godinama upozorava. Dan D stoga želi privući pažnju na dizajn i na mlade dizajnere i dizajnerice čije ideje mogu biti poticaj pa i argumenti za mijenjanje politike prema dizajnu."

Osim prezentacija dizajnera i njihovih radova, održat će se i projekcija dokumentarca te popratni glazbeni program kojeg će kreirati sami dizajneri.

B.K.

Objavljeno: 10.06.2010. u 08:56
Tagovi: dizajn

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p