PUTOVANJA

10 čarobnih božićnih sajmova koje morate posjetiti

Obavezne europske postaje za sve ljubitelje Božića
božićni sajmovi
 
Hrvatska je metropola nedavno uz svjetlucave lampice po ulicama okićena i titulom najbolje europske božićne destinacije, što je mnoge zasigurno odgovorilo od ideje da svoje smrznute noseve prošeću po ulicama i sajmovima obližnjih Beča, Graza ili Strasbourga, kako su to činili nekad.

Zimska je bajka zaista stigla u Zagreb i on je na radost svojih građana i brojnih posjetitelja zablistao u punom sjaju, no to ne znači da su ostale europske destinacije potpuno izgubile svoju čar. Portal European Best Destinations na temelju tisuće i tisuće glasova probrao je nekoliko najboljih božićnih sajmova u Europi, a poželite li nakratko pobjeći iz svog grada, destinacije s ove liste trenutno su najpoželjniji izbor. Trgovi pretvoreni u okićena skijališta, redovi kućica iz kojih se šire slatke arome, autentični ukrasi, tradicije i razni događaji u zimskim danima pretvaraju ove gradove u bajkovita mjesta koja vrijedi doživjeti.

Od najstarijeg božićnog sajma u Europi, Christkindelsmärik u Strasbourgu, preko idiličnog i ugodnog Aachena, pa sve do srednjovjekovnog Rothenburga ob der Tauber i bajkovitog Beča, uz Zagreb kao ultimativnog pobjednika, ovo su najbolji božićni sajmovi u Europi prema velikom istraživanju portala European Best Destinations i apsolutni must see za sve fanove zimske bajke.
 
 
Christkindelsmärik, Strasbourg
 
božićni sajmovi 
Aachen Christmas Market, Aachen

božićni sajmovi 
 Colmar
    
 Winter Wonders’, Bruxelles
  božićni sajmovi  
Leipzig Christmas market, Leipzig
 
božićni sajmovi 
Rothenburg ob der Tauber
 
božićni sajmovi  
Nürnberg Christkindlesmarkt, Nürnberg
 
božićni sajmovi 
Lille
 
Dresden 
Dresden
  božićni sajmovi  
Vienna Magic of Advent, Beč
 
M.M.
Foto: europeanbestdestinations.com
Objavljeno: 24.12.2015. u 10:00
Tagovi: putovanja, Božić

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p