PUTOVANJA

10 modnih mjesta koja trebate posjetiti u Barceloni

Dućani, ulice, kvartovi i eventi koje vrijedi posjetiti
Prošli tjedan vratila sam se iz Barcelone u kojoj sam provela predivnih sedam dana. Ovo je moj treći posjet ovom prekrasnom gradu, prošle godine sam ga posjetila u travnju i u svom putopisu sam detaljno opisala dućane i kvartove koji su me najviše oduševili. (Vintage shopping u Barceloni) Ove godine odlučila sam napraviti popis od top 10 mjesta koja morate obavezno posjetiti ako se s putovanja želite vratiti s posebnim komadom odjeće, cool modnim dodatkom ili nekim otkačenim suvenirom. 
 
Passeig de Gracia - shopping ulica 
 
U svakom turističkom vodiču pronaći ćete ulicu Passeig de Graciu kao ulicu s najboljim dućanima, "it" destinaciju na kojoj možete obaviti odličan shopping. Ovdje vas čekaju ekskluzivni dućani poput Chanela, Louis Vuittona, Caroline Herrere, ali i najdraži high street brendovi Zara i Mango čije su cijene pristupačnije nego kod nas.
 

Kvart Gracia (Travessera de Gràcia, Carrer Verdi, Gran de Gràcia)

Gracia je moj najdraži kvart u Barceloni, a dućani koji se nalaze u ulicama Travessera de Gracia, Carrer Verdi i Gran de Gracia su tipični španjolski butici s robom njihovih dizajnera čije se cijene kreću od 40 do nekih stotinjak eura. Spomenute ulice su odlične ako se sa svog putovanja želite vratiti s posebnim komadima koje su dizajnirali njihovi kreativci. 
 
 
Vincon (Passeig de Gracia) 

Dućan Vincon je mjesto u kojem će uživati vaša muška polovica, ali i vi ako volite dobar dizajn i zanimljive sitnice za uređenje stana. U Vinconu se nalaze savršeni suveniri, detalji za uređenje interijera i dizajnerski namještaj kakav inače gledate na cool blogovima i u časopisima o interijerima. Osim spomenutog, terasa Vincona gleda na stražnju stranu Gaudijeve kuće La Pedrere pa svakako uđite u dućan!
 
 
& Other Stories (Passeig de Gracia)
 
Prije nekoliko tjedana Barcelona je dobila svoj & Other Stories dućan koji se također nalazi u spomenutoj shopping ulici Passeig de Gracia. Savršeno uređen, & Other Stories osim njihove odjeće i modnih dodataka u ponudi ima i genijalne modne časopise poput Wonderlanda... 
 
 
Flamingos vintage (C/Ferlandina 20, C/Tallers 3)
 
Iako ćete u Barceloni na svakom koraku pronaći odlične second hand i vintage dućane, Flamingos vintage je savršen jer prodaje odjeću na kile. Cijene se kreću od 13 eura za kilu haljina, do 50 eura za kilu traper ili college jaknica. Prozračnu cvjetnu haljinu platit ćete oko 4 eura, a pravu vintage college jaknu maksimalno 12 eura.
 
 
The Box (C/Brosolí 8) 
 
The Box sam stavila na listu jer sam u njemu pronašla najsavršenije crvene gležnjače koje sam ikad vidjela. U ovom dućanu nalaze se kreacije njihovih dizajnera, gotovo sve je ručni rad, cijene su relativno pristupačne, a komadi koji se nude fantastični. Ručno rađene čizmice od brušene kože s drvenom petom platila sam 98 eura, a cijene haljina, kupaćih kostima i kožnih torbica kreću se do 50 eura. 
 

Bimba & Lola (Carrer de València, 272)
 
O brendu Bimba & Lola nema potrebe puno pisati jer smo na našem portalu u više navrata izdvojili njihove savršene kolekcije. Ako ste za shopping odlučile odvojiti veći budžet i želite komade koje nitko drugi neće imati - Bimba & Lola je mjesto za vas. 
 
 
BLBCN Vintage Market (Carrer del Corretger 5) 
 
I prošle i ove godine u Barceloni sam bila točno u vrijeme kada se održavao BLBCN Vintage Market. Ovdje svoju odjeću i modne dodatke prodaje nekoliko on line vintage dućana, cijene se kreću od 10 do 50 eura i možete pronaći odlične komade. Većina robe je iz Londona, dobro je očuvana i jako kvalitetna. Najbolje je na Facebooku pogledati ako imaju u najavi neki Market nekoliko dana prije nego krenete u Barcelonu. Najčešće se plaća upad od simboličnih dva eura, no za tu cijenu unutra možete popiti pivu (ili više njih).
 
 
Le Swing (c/Rec 16, c/Bonaire 6)
 
Le Swing je raj za retro i vintage trendseterice koje si mogu priuštiti dizajnersku odjeću. Savršen mali butik u ponudi ima vintage komade poznatih brendova poput Balenciage, Lanvina, Chanela, YSL-a i brojnih drugih. Cijene se kreću od 60 eura na više. 
 

La Basilica Galeria (c/Sant Sever 7)
 
La Basilica Galeria je mjesto koje se također nalazi na većini turističkih vodiča jer osim prodajnog prostora funkcionira i kao galerija. Unutra se nalazi nakit raznih dizajnera, s različitim cijenama. Možete pronaći sitnice za nekih dvadesetak eura, ali i "statement" komade koji često izlaze u njihovom Vogue-u čije su cijene na upit. 
 
           
 
Ana Bacinger
Objavljeno: 17.06.2013. u 10:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p