PUTOVANJA

10 božanstvenih plaža Pelješca

Najljepša mjesta za kupanje na poluotoku

pelješac 
Pelješac, taj uistinu poseban kutak Mediterana, mnoge će privući idiličnim prizorima nepreglednih vinograda, maslinika, svojom tradicijom ribarenja, ali i spektakularnim plažama. 

Unatoč prirodnim ljepotama, stonskim zidinama, kapetanskim vrtovima, vrhunskoj gastronomiji, kao i savršenim uvjetima za surfanje, ovaj autentičan poluotok uspio je zadržati svoj mir. Na Pelješcu se nalaze neki od najboljih proizvođača vina u Hrvatskoj, među kojima se izdvajaju Plavac mali te Dingač i Postup, morskim specijalitetima nema premca, a plaže su jedne od najljepših na obali.

U mnoštvu pješčanih i šljunčanih plaža te malih uvala, ovo su one koje svakako morate posjetiti...
 
divna 
Divna
Jedinstvena Divna besprijekorna je kombinacija šljunka i pijeska, s kontrastnim zeleno-plavim morem. Nalazi se u uvali Duba, oko 10 km od Trpnja i do nje vodi uska cesta.
 
Jezero
Plaža Jezero s pogledom na Biokovo osigurava savršeni mir i relaksaciju. Smjestila se u uvali Jezero, 1 kilometar od mjesta Duba. Pješčano-šljunčana plaža može se dosegnuti barkom, a s kopnene je strane okružuje i jezero čija se voda ulijeva preko žala.
 
mokalo 
Mokalo
Mirni zaljev na južnom dijelu Pelješca skriva jednu od najljepših malih plaža Jadrana, Mokalo. Bijeli kamen, stogodišnja stabla borova i tamarinda, pogled na Korčulu, kristalno more i slatki bar u pozadini glavni su uzroci atraktivnosti ove predivne plaže
 
Prapratno 
Prapratno
Na tri kilometra zapadno od Stona smjestila se Prapratno. Pješčani i kameni dio plaže ukrašeni su okolnim stablima maslina i borova, a s obzirom na to da je plaža zaštićena, možete očekivati nestvarno čisto more. U blizini se nalazi kamp sa svim sadržajima, a trajektom je povezana s Mljetom.
 
trstenica 
Trstenica
Nalazite li se u Orebiću, sigurni smo da ćete barem jedan dan provesti na Trstenici. Šljunčana i s blagim pješčanim ulazom u more idealna je za obitelji i malu djecu.
  
Viganj
Viganj je velika šljunčana plaža poznata i kao raj za surfere i avanturiste. Uz windsurfing i kitesurfing, mnoge će razveseliti i malo selo s bogatom pomorskom tradicijom te mogućnosti planinarenja, ronjenja, biciklizma...
 
vučine 
Plaže Žuljana
Na južnoj obali poluotoka Pelješca nalazi se zaljev Žuljana, u čijem se središtu nalazi velika šljunčana plaža. Da stvar bude bolja, ova je plaža okružena brojnim manjim pješčanim i šljunčanim plažama. Vučine, Kremena i Grdni Do samo su neke od ljepotica pogodnih i za obitelji s djecom.
 
trstenik 
Trstenik
Maleno i mirno naselje Trstenik skriva predivnu glavnu plažu kristalno čistog mora i bogatog podvodnog života. Uz kupanje, ovdje se može kušati pelješko vino jer se plaža nalazi podno vinograda Grgich, a tu je i ronilački centar te brojni restorani.
 
Duba
Duba pelješka šljunčana je plaža u Dubi na sjevernoj obali Pelješca koju svakako vrijedi posjetiti.
  podobuce 
Podobuće
Plažu Podobuće ćete pronaći u istoimenom mjestu. Šljunčana malena plaža popularna je među starijima i obiteljima s malom djecom zbog šljunka, blagog ulaza i čistog mora.
 
 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 15.08.2016. u 18:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p