PUTOVANJA

24 sata u Amsterdamu

Zaljubite se u hedonističko središte Europe u samo jedan dan


amsterdam
 
Mnogi bi se zakleli da nema hedonizma do onog na Mediteranu, gdje caruju maslina, more i fjaka, no europskim hedonističkim središtem naziva se upravo Amsterdam. Otvoren, liberalan, po mjeri svojih stanovnika i nevjerojatno ugodan za život – opisuju ga redovito oni koji su ga posjetili.

U još jednoj 24-satnoj epizodi bježimo upravo tamo, u Veneciju sjevera. Bilo da je riječ o layoveru ili dražesnom bijegu za vikend potaknutom jeftinim letovima kojih ima napretek, u Amsterdamu je dobar provod zajamčen.

Predlažemo vam da dan započnete svježom kavom i doručkom u jednom od nebrojenih ljupkih kafića, barova, coffee shopova i restorančića koji nerijetko spajaju kulinarstvo s ekscentričnim lokacijama. Stara skladišta i auto saloni pretvoreni u luksuzne restorane, stari trajekti koji su danas slatke zalogajnice, najbolji internacionalni restorani i barovi sa zalogajima svih svjetskih kuhinja... Trendovi su to koji su se upravo iz Amsterdama polako proširili i po ostatku Europe. Unajmite bicikl i obiđite barem nekoliko od sveukupno 1300 mostova i 150 kanala, a poželite li romantiku, isto učinite navečer, s dragom osobom na nekom od turističkih brodova. Nakon što pogledate slavni nacionalni i Van Goghov muzej, kao i kuću Anne Frank, odmorite se u omiljenom Vondelparku. U jednom od mnogobrojnih fantastičnih barova oko Leidespleina i Rembrandtspleina minglajte s lokalcima, a u ultra popularnom Red Light Districtu provjerite zašto je noćni život Amsterdama jedan od najboljih u svijetu.

Treba li vas dodatno nagovarati da sljedeći vikend krenete u grad kojim vlada nevjerojatno dobra atmosfera, tu je direktan let iz Zagreba kojeg je osigurao PBZ Card Travel čija će mogućnost online rezervacije i kupnje avio karata na 24 rate bez kamata i naknada American Express karticom omogućiti doista bezbrižno putovanje.
 
amsterdam 
M.M
Foto: Instagram
Objavljeno: 15.07.2015. u 14:11
Tagovi: putovanja

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p