PUTOVANJA

24 sata u Rimu

Što sve vrijedi vidjeti u Vječnom gradu?

rim 
Da možete već sutra pobjeći na bilo koje mjesto u svijetu, koje biste mjesto odabrali? U našem novom putopisnom serijalu pozivamo vas da barem na dva dana vikenda zaboravite na sve obaveze, preokupacije, barijere, da postanete nomad i ne opterećujete se stvarima koje za mjesec dana neće biti relevantne.

Barem na jedan dan se pretvorite u boema u egzilu i arhitekta vlastitog života. Manjak novaca ovoga vam puta ne prihvaćamo kao izliku jer smo sigurni kako vam one zadnje čizme nisu trebale, baš kao ni 14. bijela majica koju ste kupili neki dan. Uza sve opcije jeftinih putovanja, last minute avio karte i trikove koje smo vam već i sami otkrili, vikend putovanje bi vas moglo koštati manje nego tjedni odlazak u supermarket. Novac koji ćete potrošiti na kratki izlet zaboravit ćete za pet dana, no uspomene će ostati zauvijek. Novac bi potrošili ovako ili onako, no putovanje, koliko god kratko bilo, moglo bi vam promijeniti život.

Kao prvu ideju za putovanje ulažemo čaroban Vječni grad, Rim. Dupkom pun povijesnih građevina, energično talijansko središte čak će i u samo 24 sata ispuniti zadovoljstvom sva osjetila. Na svakom koraku biste mogli pomisliti kako se nalazite u sceni Woody Allenovog filma Rimu, s ljubavlju i sigurni smo kako ćete se poželjeti zauvijek izgubiti u tom šarmantnom, glasnom kaosu. Iako ni dva tjedna ne bi bila dovoljna za obilazak svih povijesnih atrakcija, kušanja svih famoznih kremastih gelatta ili otkrivanja i onih najskrivenijih neodoljivih piazza, u 24 sata doista je moguće okusiti čar Rima. Najbolji savjet jest da se uputite pješice i sami istražujete sve kutke ovog krasnog grada. Probajte samo ne zalutati previše vođeni slatkim, omamljujućim mirisom iz neke skrivene pekarnice.
 
24 sat u rimu
M.M.
Foto: Instagram, Jure Perišić
Objavljeno: 25.05.2015. u 17:35
Tagovi: putovanja, 24 sata, Rim

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p