PUTOVANJA

24 sata u Ženevi

Zašto krenuti put najbolje europske 'city break' destinacije?

24 sata u ženevi 
Tragate li za ugodnim vikend putovanjem, a destinacije poput Beograda, Sarajeva, Londona, Beča ili Venecije već poznajete kao džep svog kaputa, kao prijedlog ovoga puta ulažemo Ženevu. Treći po veličini grad Švicarske ima reputaciju jednog od najskupljih gradova svijeta i mnogima iz naših krajeva možda neće zazvučati kao idealni vikend bijeg, no mnogo je pluseva koji idu u korist ovog, kako ga nazivaju, world-class grada zbog kojih smo ga i sami uzeli na razmatranje. Uostalom, vikend se uvijek može malo produžiti...

Jedan od razloga za posjet je i nedavna titula najbolje europske city break destinacije prema World Travel Awards. Ženeva je grad s puno lica i grad u kojem prevladava francuski utjecaj, što ne čudi s obzirom na to da je s tri strane okružena Francuskom. Smješten na Ženevskom jezeru, ovaj grad je utjelovljenje kozmopolitskog duha, profinjen i elegantan. Iako se njegova energija ne može uspoređivati sa živahnošću Londona ili nekog popularnijeg europskog središta, urbanosti i individualnosti ne nedostaje. U Ženevi su se okupili najbolji švicarski restorani, uslužni sektor je na zavidnoj razini i zadovoljava svjetske standarde, ovdje po ulicama kruže skupi automobili i noćni život nije nimalo jeftin. Uostalom, ništa u Ženevi nije jeftino ako nemate švicarsku plaću.

S druge strane, pravi će turist krenuti putevima lokalaca i čar Ženeve pronaći u underground jazz barovima, četvrti će istraživati na vintage biciklima i skupe luksuzne prodavaonice će nadomjestiti eklektičnim malim buticima. Te iste turiste oduševit će četvrt Plainpalais gdje neće htjeti propustiti sve njene restorane, barove, tržnice, hipsterske butike i lokalne galerije. U raznolikoj Pâquis četvrti će guštati na must see Bains des Pâquis, dok će u elegantnoj Carouge istraživati ostatak galerija, malih kavana i butika. Kad sve ovo postane naporno, na samo 20 minuta udaljenosti autobusom od centra grada, nalazi se planina Salève. U slučaju da smo vas uspjeli uvjeriti, kratki vodič najbitnijih lokacija stiže u nastavku!
 
24 sata  
Matea Martek
Foto: Instagram, Jure Perišić
Objavljeno: 18.09.2015. u 13:55
Tagovi: putovanja

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p