PUTOVANJA

3 destinacije stvorene za obožavatelje ljeta na koje možete otputovati po povoljnim cijenama!

Ljetne destinacije koje neće razočarati

Ako ste jedni od onih koji bi najradije prespavali zimske mjesece i prebacili se u vruće sunčane dane koje obožavamo provoditi na plaži, pijuckajući hladni, osvježavajući koktel, onda bi vas ove sjajne ponude putovanja na daleke, ljetne destinacije koje upravo žive sve navedeno mogle natjerati da ''presiječete'' godinu jednim zimskim ljetovanjem koje ćete još dugo pamtiti.

No pravo pitanje jest gdje u doba pandemije povoljno otputovati u siječnju i veljači na ljetnu destinaciju gdje je zaista toplo, gdje se možete kupati bez velikih vlaga i monsuna koji obično vladaju upravo u prvim mjesecima nove godine? Bilo da ste u potrazi za destinacijom koja uključuje edukativne šetnje gradovima i upoznavanje kulturnih znamenitosti ili pak tražite mirnu oazu za cjelodnevna ''ljenčarenja'', trenutno su u ponudi brojnih putničkih agencija s polascima iz Hrvatske destinacije koje će vam pružiti baš sve navedeno. A kako bismo vam pomogli, u nastavku smo izvdojili tri najatraktivnije ljetne oaze s kojima zasigurno nećete pogriješiti!


Zanzibar

Zanzibar je tipična ljetna destinacija koja je idealna za putovanje u zimskim mjesecima do kraja ožujka kada započinju duge kiše koje traju sve do kraja svibnja. Zanzibar je sinonim za raj ili hedonizam; Ovaj otok začina prepun je morskih plodova i fascinantnog podvodnog svijeta stoga je sjajan izbor za sve one koji obožavaju ronjenje i druge morske aktivnosti. Zanzibar putnici opisuju kao otok divnih, nasmijanih i nevjerojatno opuštenih ljudi, a boraveći na Zanzibaru zaboravit ćete na sve ostalo dok se prepuštate čarima tropskog raja, zvucima valova, toplome oceanu i snježno-bijelome pijesku najljepših zanzibarskih plaža…

Maldivi

Treba li posebno opisivati Maldive, bajkovitu destinaciju na kojoj vječno traje ljeto? Nevjerojatno lijepi Maldivi imaju čak 1200 otoka, od čega je tek 200 nenastanjeno, a turistima su na izboru otoci s resortevima i luksuzom (gdje je moguće piti i alkohol) te manji otoci gdje je sve puno puno jeftinije, imate dodira s lokalcima i možete uživati u svemu osim alkoholu i toplesu. Siječanj i veljača savršeno su vrijeme za odlazak na Maldive, a njihove plaže i tirkizno more baš nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Meksiko

Nema tuluma do Tuluma u Meksiku! Ovaj obalni grad smjestio se na poluotoku Jucatan i sve je popularniji među turistima zbog predivne prirode u kombinaciji s povijesnim ruševinama, gradom koji vrvi restoranima, kafićima i trgovinama, te okolicom gdje se nalaze prirodne podzemne špilje u kojima se možete kupati (cenote) i majanske ruševine. Tulum ima jedne od najljepših plaža u Meksiku Playa Paraiso i Playa Tulum, s bijelim mekanim pijeskom iznad kojih se nadvijaju visoke palme, cijene hrane i pića su povoljne, a šarenilo koje vlada ulicama dodatni su bonusi za oči.

Nakon Tuluma, skoknite do otoka na sjeveru blizu Cancuna: Isla Holbox i isla Mujeres izvrsni su odabiri. Na Isli Holbox, na kojem nema prometa automobilima, možete vidjeti ružičaste plamence i pelikane, dok je Isla Mujeres poznata po Playi Norte koja se najčešće nalazi na popisu najljepših plaža na svijetu.

Foto: Instagram
Objavljeno: 14.01.2022. u 11:00
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p