PUTOVANJA

3 najljepše plaže na Visu

Komadići raja na jednom od naših najljepših otoka

vis
P
itate li ovih dana nekog Višana ili Višanku sa stalnom ili privremenom adresom na jednom od naših najljepših otoka, rekli bi vam kako turista nikad više. I doista, nakon što su Hvar i Dubrovnik izgorjeli od dugogodišnje najezde turista sa svih strana svijeta, Vis je nakon dugo vremena (točnije, polustoljetne izoliranosti) počeo otimati dio turističkog kolača.

Njegove rajske uvale, jednostavnost življenja, posebnu atmosferu i neiskvarenu prirodu dosad su poznavali samo istinski zaljubljenici u otok koji su se vraćali iz godine u godinu, no sada te čarolije otkriva i ostatak svijeta. Glas o čistoći mora na Visu daleko se čuje, kao i onaj o predivnim plažama. Planirate li skoro posjetiti ovaj krasan otok, pobrinite se da doživite barem ove tri, po mnogima, najljepše plaže. Do svih je moguće doći s kopnene strane, no uhvatite li koji lokalni brodić, nemojte propustiti temeljitije istraživanje otoka.
 
 stiniva 
 
Stiniva
Dvije visoke kamene litice koje zatvaraju prekrasnu šljunčanu uvalu mogle bi vas podsjetiti na najljepše plaže Tajlanda, no Stiniva je itekako stvarna i itekako naša. Smještena je zapadno od Male Travne i do nje se dolazi automobilom (selo Žužec), nakon čega se spušta strmom kozjom stazom.

srebrna 
Srebrna
Najpoznatija viška plaža dobila je ime po srebrnom sjaju njenih velikih oblutaka za vrijeme mjesečine. Velika je, prostrana, obiluje borovom šumom i definitivno je vrijedna paljenja automobila.

zaglav 
Zaglav
Jedna od najljepših pješčanih plaža Jadrana vrlo vjerojatno će vas očarati na prvi pogled. Izrazito svijetli pijesak u kombinaciji s morem ohlađenim zapadnim strujama bit će situacija koja bi vas mogla natjerati da ostavite sve i preselite na Vis, lovite ribu i živite u stanju vječnog zena.
 
M.M.
Foto: Instagram, TZ Vis
Objavljeno: 29.07.2015. u 11:22
Tagovi: ljeto, plaže, Vis

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p