PUTOVANJA

3 sjajne destinacije koje morate posjetiti u 2019. godini

Nedoumice su riješene!

Putovanje je jedan od najljepših poklona koji si možete priuštiti, a ako su s vama i drage osobe, radi se o nezaboravnoj avanturi koja će vam uvelike upotpuniti i obogatiti život. Kamo putovati u tekućoj godini, teška je odluka, no mi smo izdvojili tri savršene lokacije s kojima nećete pogriješiti.

Kada se planira putovanje, milijun pitanja iskače i vrlo se lako pogubiti u moru informacija i neodlučnosti. Kako se to ne bi dogodilo ono o čemu najprije morate razmišljati je budžet i slobodni dani koje ćete biti u mogućnosti dobiti za putovanje. Postoje određene lokacije za koje vam jednostavno četiri dana nisu dovoljna te takve lokacije, nemate li slobodno, u startu trebati staviti na čekanje, a isto vrijedi i za budžet. Samo zato što vam sve stavke plana putovanja nisu savršene, odnosno morate napraviti određene kompromise, to ne znači da ne možete otići na neko posebno mjesto i odlično se provesti. Upravo zato smo u nastavku izdvojili 3 fantastične lokacije koje će vas oduševiti svojom arhitekturom, vibrom i sadržajem, a prihvatljive su za različite kombinacije i mogućnosti putovanja.

Sicilija, Italija

Italija je jedna od omiljenih destinacija za putovanje, a razlog tome je fantastična hrana, bogata povijest i neponovljiv talijanski duh koji osvaja na prvu. Uz pomalo standardne talijanske lokacije koje su najčešći odabir, ovoga puta predlažemo šarmantnu Siciliju na kojoj ćete osjetiti i iskusiti pravu Italiju. Kaotičnost, dobra hrana i bogata kultura je samo nešto od onog što ovaj najveći mediteranski otok nudi, a kako biste sto posto uživali u ovom putovanju, svakako unajmite automobil i otiđite obližnja sela i mjesta koji kriju talijanski duh kakav znamo iz filmova.

Berlin, Njemačka

Glavni grad Njemačke ponešto se razlikuje od onog što većini ljudi padne na pamet kada se govori o ovoj zemlji. Grad s bogatom i burnom prošlosti neće vas ostaviti ravnodušnim svojom kontroverznom pričom, a osim povijesti, Berlin je grad kulture i umjetnosti, pa će svi ljubitelji imati priliku uživati gledajući neka od najvećih umjetničkih djela. Ono po čemu je Berlin još poznat je nevjerojatan noćni život koji je u ovom gradu pod zaštitom i sama država ulaže u njegovo očuvanje i razvoj. Bezbroj muzeja i umjetničkih galerija, kultni svjetski klubovi, fantastična internacionalna kuhinja i nevjerojatan osjećaj slobode navesti će vas da se u potpunosti zaljubite u ovaj grad i vratite više od jednog puta.

Havana, Kuba

Ovo putovanje nije blizu i zahtjeva nešto veću pripremu od prethodna dva, ali svaka minuta uloženog truda apsolutno će se isplatiti. Ono što je najzanimljivije na Kubi je kultura koja je potpuno različita od one naše i samim time je ovo putovanje vrlo egzotično i neobično. Osim povijesnih znamenitosti i priča, ovdje morate probati fantastičnu hranu, otići na salsu i izgubiti se u šarenim ulicama upijajući svaki atom posebne atmosfere i duha stanovnika. Živopisna i specifična, Havana je mjesto koje barem jednom u životu bez razmišljanja morate posjetiit. 

Foto: Unsplash
Objavljeno: 06.01.2019. u 14:39
Tagovi: putovanja

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p