PUTOVANJA

4 lijepe plaže otoka Raba

Gdje uživati u ljetu na našem lijepom otoku?
rab
Z
ovu ga otok sreće, a čak i ako ne ulazimo duboko u analizu ovog termina i činjenicu da je Rab "kolijevka nudizma", možemo zaključiti kako ga superlativi prate zbog ugodne mediteranske klime, raznolikih plaža, skliskih kamenih ulica i neke neopterećujuće, umjetničke energije u rapskom zraku.


Otok Rab je doista jedan maleni mediteranski mikrokozmos koji se opire turističkom hypeu koji prati neke druge jadranske destinacije, no svojim vjernim posjetiteljima osigurava savršen odmor već dugi niz godina. Ljetne večeri su tako u gradu Rabu najljepše ako se provedu u šetnji starom gradskom jezgrom koja se izdvaja svojom arhitektonskom autentičnošću i sačuvanim romaničkim spomenicima i renesansnim palačama, a nastave okupljanjem na plaži, ispod Banove vile, uz gitaru i dobro društvo.

Rab ima tu neku romantičnu notu i doima se poput dobro čuvane tajne svojih vjernih gostiju, čemu zasigurno pridonose i raznolike plaže na kojima se provode lijeni ljetni dani. Ovo je otok s najviše pješčanih plaža na Jadranu, i one se nalaze na sjeveru otoka, dok su u zapadnom najčešće one s kamenim oblutcima, a na jugu šljunčane. Uz one najpoznatije, poput Rajske plaže, Sahare ili Ciganke u Loparu, kao i gradske plaže u gradu Rabu oko bara Banova vila ispod Sv. Ivana, probrali smo još neke dragulje otoka na kojima se zamišljamo narednih dana. Jedino što možemo poželjeti dok prstiće umačemo u more jest da ljeto traje što duže.

Frkanj

Kandarola, Frkanj

Jedna od najstarijih nudističkih plaža na svijetu nalazi se upravo na Rabu i nosi ime Kandarola. Prema podacima, ovdje se nesputan odjećom kupao još engleski kralj Edvard VIII i Wallis Simpson, a danas ova plaža privlači svojom ljepotom mnoge. Smještena je na otoku Frkanj i do nje se može doći taxi brodom iz grada Raba.

Valsika, Kalifront

Park šuma, odnosno poluotok Kalifront skriva mnoge divne uvale do kojih se može doći automobilom, brodom ili pak biciklom, a uz Čifnatu, Gožinku, Armatu i Kristofor, izdvaja se ljepotom i Valsika. Kristalno čisto more, mir i prekrasna šuma koja ju okružuje glavni su aduti ove lijepe uvale.

supetarska draga

Pudarica, Barbat

Osim što se na glavnoj plaži na Pudarici nalazi beach klub Santos, posjetitelje mame i lijepe male obližnje uvale do kojih se dolazi brodićem ili pješice. Jedna od njih je "Plava laguna" koju, sudeći prema mnogim fotografijama na Instagramu, svakako vrijedi potražiti.

Gonar, Supetarska Draga

Supetarska Draga skriva malo mjesto Gonar u kojem se nalazi pješčana plaža itekako vrijedna posjete. Kristalno more i izdvojenost čine je savršenom za odmor, a pijesak je pogodan za male i velike.

pudarica

M.M.
Foto: Instagram (@analajlar, @mozart87, @die_jassi, @zeljkam1)
Objavljeno: 11.07.2017. u 12:28
Tagovi: ljeto, putovanja, plaže

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p