PUTOVANJA

4 mjesta na Jadranu koja morate posjetiti

Vrijeme je za prvo kupanje ove sezone

Visoke temperature glavni su poticaj za razmišljanje o godišnjem odmoru, kojeg zasigurno svi nestrpljivo čekamo. No, dok čekamo taj debelo zaokruženi datum na našem kalendaru, nije naodmet iskoristiti i produženi vikend za bijeg iz gradske verve na omiljeni Jadran te tako napuniti baterije za izazove koji su još pred nama!

Iako svatko od nas ima svoju viziju idealnog odmora, sigurno ćemo se svi složiti kako nema boljeg od kristalno čistog mora, sunca i toplog pijeska pod nogama. Jadranska obala već godinama je glavni odabir kada su godišnji odmori u pitanju, a to su prepoznali i brojni strani turisti koji se na našu prekrasnu obalu uvijek s radošću vračaju. Male uvale, kilometarske plaže i kristalno more razlog su zašto je naša obala toliko atraktivna destinacija, a svoj komadić raja možete uhvatiti već ovaj vikend i to jednim produženim izletom na mjesta koja se čine bliže nego što mislite!

Kamenjak Premantura

Prirodna bogatstva su nešto je po čemu je Istra zaista prepoznata, a to potvrđuje i Kamenjak Premantura. Ovo mjesto se nalazi na krajnjem jugu istarskog poluotoka, a ono što će vas kod njega osvojiti su više od 30 slikovitih uvala oko kojih se nalazi kristalno čisto i bistro Jadransko more. Definitivno lokacija koja je idealna ako želite odmoriti dušu i tijelo od stresne svakodnevice, a tu možete pronaći još i 11 nenaseljenih otočića koji samo čekaju da ih istražite.

@v.voliak

@marcelasielski

Brseč

Ovaj srednjovjekovni gradić poznat je po tome što se nalazi na litici obale visoke 157 metara, a uske ulice i male kućice sa šarenim, drvenim vratima čine ga u potpunosti neodoljivim. Ovo naselje se zapravo razvilo oko starog kaštela, a srednjovjekovni duh možete osjetiti u baš svakom njegovom kutku. Pored prekrasne plaže, možete posjetiti i povijesno-kulturne znamenitosti, poput crkvice Sv. Magdalene koja je smještena na samoj hridi.

@klararupret

@oprrosti

Rovinj

Za Rovinj zaista možemo reći kako je jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj, a smješten je na zapadnoj strani istarskog poluotoka. Ovaj grad je poznat po izrazito razvedenom arhipelagu s 14 otočića i 6 hridi. Plaže čine uglavnom kameniti rtovi i šljunčane uvale, a ako želite nešto aktivniji odmor, uvijek se možete odvažiti na vožnju biciklom po park šuma Zlatni rt te uživati u očaravajućoj prirodi.

@magdasmojver

 Silba Šotorišće

Riječ je o otoku kojeg krase prekrasne plaže, od šljunčanih, pješčanih pa sve do onih osamljenih, pa će tako svatko pronaći mjesto za odmor koji mu najviše odgovara. Sve plaže su udaljene od centra sela za manje od jednog sata hoda, a također je omogućeno i unajmljivanje taxi čamca koji vas može povesti do udaljenijih plaža. Glavna gradska plaža je Šotorišće na južnoj strani otoka, poznata po svojoj tirkiznoj boji zbog pjeskovitog dna, pa je kao takva idealna za odmor koji nećete tako brzo zaboraviti.

@oprrosti

Objavljeno: 18.06.2019. u 15:18

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p