PUTOVANJA

4 najljepše plaže otoka Krka

Lijepa mjesta za kupanje na našem najvećem otoku

otok krk najljepše plaže 
Da je uz Cres najveći hrvatski otok, znamo, kao i to da se na njemu nalazi ljekovito blato. Iz školskih se klupa sjećamo da je na njemu nastala Bašćanska ploča, a čuli smo i da se ubraja u jedan od najsunčanijih dijelova Europe. No, ako niste stalni posjetitelj ili pak rezident Krka, možda vam je malo manje poznato koje se to plaže na ovom lijepom otoku smatraju najljepšima.

Na čak petnaest plaža otoka Krka se vijori Plava zastava koja potvrđuje izvanrednu čistoću, opremljenost i sigurnost, a jedna spada i u najljepše plaže Hrvatske. Ipak, u mnoštvu predivnih šljunčanih, pješčanih, kamenih, onih gradskih, hotelskih i skrivenih u uvalama, ove su ljepotice ušle u naš izbor najljepših plaža na Krku. 
 
plaža vela luka otok krk

Uvala Vela Luka

Smjestila se pokraj, odnosno iza Baške i do nje se može doći isključivo hodanjem kroz krčki krš ili brodom. Postoji i opcija taxi broda od Baške do Vele Luke, no sav trud će se isplatiti jednom kada kročite na ovu ljepoticu načinjenu od šljunka i pijeska.
 
oprna plaža otok krk

Oprna

Prekrasna Oprna se nalazi kraj Stare Baške, prije kampa Bunculuka i do nje se može jedino brodom, što je i jedan od razloga zašto je zadržala sav svoj prirodni sjaj. Kombinacija šljunka i pijeska, tirkizno more te manje turista nego na lakše dostupnim plažama osiguravaju idiličan odmor.
 
vela plaža otok krk

Vela plaža

Glavna plaža u Baški redovit je gost na listama najljepših plaža u Hrvatskoj i to nimalo ne čudi. Preko 1800 metara duga, sačinjena od kombinacije šljunka i pijeska i s redom živih barova, slastičarni i restorana u pozadini, tijekom ljetnih mjeseci vrvi kupačima.
 
Risika plaža otok Krk

Risika

Lijepa pješčana plaža u uvali Sv. Marak, u naselju Risika, samo je jedna od divnih uvala na ovom području koje se mogu obići barkom. Odlikuje je mir i manjak turista, stoga se našla na našem popisu favorita.
 
potovosce otok krk

Potovošće

Na istočnoj obali otoka Krka, točnije u Vrbniku, nalazi se plaža Potovošće. Skrivena u maloj uvali, mirna i tiha te okružena čistim morem, zaista je posebna, a do nje ćete stići automobilom ili morskim putem.
 
 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 08.07.2016. u 13:46
Tagovi: ljeto, plaže

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p