PUTOVANJA

4 najljepše plaže na Braču

Potpuno opuštanje na jednom od naših najljepših otoka

Brač 
Koliko god voljeli putovati, isprobavati okuse i udisati mirise totalno drugačije od onog na što smo navikli i svoje prstiće umakati u tirkizna mora tropskih krajeva, čini se kako su ljeta ipak nekako najslađa na našem lijepom Jadranu. 

Malo što nam ljeti može zamijeniti dobro poznati šušur dalmatinskih gradića, pospana čavrljanja nonica na prozorima u uskim ulicama, najfinije domaće maslinovo ulje na stolovima i večernje đireve po gradu praćene vrckastim povicima preplanulih lokalnih galebova. U kombinaciji s plažama koje oduzimaju dah i kristalno čistim morem, naša obala je iz ljeta u ljeto predmet naših maštanja i glavna izlika za bježanje iz grada vikendima.

A neke od najljepših plaža skriva i treći po veličini otok Hrvatske, Brač. Skrivene, ultra popularne, pješčane ili šljunčane, mamac su brojnim turistima, stoga smo i mi odabrali nekoliko omiljenih. Krećete li ovih dana na Brač, pronađite nas ovdje...
 
Lovrečina
Lovrečina
U blizini mjesta Postira, u duboko usječenoj uvali do koje se dolazi cestom, pješačkom stazom ili morem, smjestila se pješčana plaža Lovrečina. Borova šuma u pozadini osigurava potrebu hladovinu, a obližnji restoran najfinije specijalitete otoka.
 
murvica 
Murvica
Pitoreskno selo Murvica nedaleko Bola okruženo je vinogradima i prekrasnom prirodom, no tu se kriju i pravi mali dragulji kad je riječ o plažama. Šljunčane plaže oko Murvice jedne su od najljepših na ovom dijelu otoka, a valja spomenuti kako se u blizini nalaze i Zmajeva spilja i prekrasna Dračeva luka sa svojom uvalom koje također vrijedi posjetiti.
 
zlatni rat
Zlatni rat
Jedna od najpoznatijih i najljepših plaža Hrvatske, ali i svijeta, svakako je Zlatni rat u Bolu. Svoj prepoznatljivi dugi vrh mijenja ovisno o valovima i vjetru, a idealna je za surfanje i kajtanje. Šljunčana ljepotica nudi i sjajan noćni život, kao i škole ronjenja i surfanja.

paklina 
Paklina
Na južnoj strani otoka Brača, u blizini mjesta Bol, nalazi se predivna šljunčana naturistička plaža, naslonjena na Zlatni rat. Za one željne mira, Paklina će biti idealno odredište, a s obzirom na to da se na nju nastavljaju i brojne male plaže i uvale te bujna šuma, predstavlja pravi mali raj za kupače.
 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 12.08.2015. u 10:52
Tagovi: ljeto

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p