PUTOVANJA

5 atraktivnih lokacija koje možete posjetiti virtualno!

Istražite svijet iz udobnosti vlastitog doma

Zbog trenutne zdravstvene situacije koja je zahvatila gotovo cijeli svijet, prisiljeni smo provoditi mnogo više vremena na zatvorenom od onoga na što smo navikli, a posebice u ovo predproljetno vrijeme koje sa sobom nosi predivne, sunčane dane. No, to nipošto ne znači da se morate dosađivati!

Dok stručnjaci potiču javnost na društveno distanciranje i na ostanak kod kuće, privremeno se zatvaraju mnoge turističke atrakcije, kazališta, tematski parkovi i sva javna događanja. I dok je izrazito važno prihvatiti odgovornost i pomoći na najjednostavniji način – ostankom kod kuće, sigurni smo kako u ovom kriznom razdoblju ima mnogo onih koji zaista ne znaju što bi napravili s viškom vremena i ne znaju kako se nositi s novonastalom situacijom. No, zahvaljujući Internetu mnogi muzeji i kulturne institucije diljem svijeta dokazuju da se itekako možete zabaviti, provesti, pa čak i štošta naučiti upravo ako ostanete kod kuće. Naime, brojne institucije nude svojim online posjetiteljima besplatne virtualne turneje parkova, zooloških vrtova, pa čak i Marsa! Zato smo za vas u nastavku izdvojili 5 atraktivnih lokacija u kojima možete uživati – s kauča!

Posjetite svjetski poznate muzeje

Google Arts and Cultue udružili su se s više od 2500 muzeja i galerija širom svijeta kako bi ponudili virtualne obilaske svojih prostora. Neke od turneja uključuju Muzej moderne umjetnosti u New Yorku i amsterdamski Van Gogh. Muzej Louvre sa sjedištem u Parizu također nudi svoju virtualnu internetsku turneju besplatno, na vlastitoj web stranici.

Obiđite slavni Kineski zid

Putovanja na najpoznatije svjetske lokacije trenutno nisu moguće, no ako ste planirali posjet čuvenom kineskom zidu, sada to možete učiniti virtualno! Posjetite službenu stranicu i uživajte u šetnji!

Istražite najpopularnije američke nacionalne parkove!

Za one koji se očajnički žele okružiti prirodom istraživanje najpopularnijih nacionalnih parkova jedno je od izvanrednih iskustva koje Internet trenutno nudi, a virtualni posjetitelji mogu čak pristupiti čuvenom Yellowstoneu, ali i slavnom Yosemite nacionalnom parku.

Prošećite Marsom!

Ako ste raspoloženi za avanturističko putovanje, upustite se u virtualni obilazak – Marsa! NASA je, u suradnju s Googleom korisnicima odlučila ponuditi obilazak 3D replike marsovske površine zabilježene njihovim Curiousity roverom. Nipošto ne propustite ovu priliku!

Otputujte na Havaje!

U ovo prilično stresno i napeto vrijeme opustite se promatrajući najljepše znamenitosti Havaja, kao što je Nacionalni park Hawaii Volcanoes ili bajkovite Waikiki plaže. Uz pomoć Google Eartha korisnicima je dozvoljen pristup ovim, dosad nedostupnim, čarobnim mjestima, a sve kako bi što kvalitetnije proveli vrijeme u zatvorenom!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 17.03.2020. u 13:44
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p