PUTOVANJA

5 europskih gradova s najljepšom ''Cherry Blossom'' sezonom!

Ružičasta drveća kao glavni vjesnici proljeća

Najpoznatija svjetska destinacija u koju milijuni posjetitelja diljem svijeta svake godine dolaze uživati u nestvarnom prizoru prekrasnih drveća trešnji u cvatu svakako je Japan, no to ne znači da morate potegnuti do dalekog Japana kako biste uživali u romantičnim, ružičastim krošnjama koje najavljuju sunčane, tople dane kojima se neizmjerno radujemo.

Tradicija divljenja procvatu cvijeća u proljeće sastavni je dio japanske kulture, a naziva se ''hanami''. Izraz se, međutim, odnosi na cvjetove trešnje (sakura) koji su simbol japanske kulture. Simbolika ove tradicije nije samo pasivno promatranje cvijeća, već ono simbolizira ponovno rođenje, bogatstvo ali i niz samurajskih osobina kao što su odanost, iskrenost i hrabrost. Hanami je također prilika za susret sa starim prijateljima, planiranje putovanja, izleta i druženje s najdražima. Sve je više europskih gradova koji ovu tradiciju žele proširiti i na naš, stari kontinent, a mi smo za vas pripremili pet europskih destinacija u kojima ovoga proljeća možete uživati u veličanstvenom prizoru ružičastih stabala!

Bonn, Njemačka

Avenija ''Heertrasse'' u Bonnu definitivno je najljepša i najpoznatija ''cherry blossom'' ulica u Europi. Deseci stabala u ovoj poznatoj ulici svake godine stvaraju prekrasno okruženje za romantičnu šetnju između ožujka i svibnja, a sama ulica vodi do kuće jednog od najvećih velikana klasične glazbe – Beethovena. Ako nas pitate, zvuči kao prava proljetna idila!

Stockholm, Švedska

Poznati stockholmski park Kungstradgarden osnovan je davne 1400. godine u samom srcu grada, a godinama je glavno mjesto okupljanja lokalnih stanovnika i turista koji svake godine u velikom broju pristižu u ovaj prekrasan grad. Park je otvoren tijekom cijele godine, no mi vam savjetujemo da ga posjetite u periodu od ožujka do početka svibnja, kada je glavna atrakcija upravo cvjetanje brojnih stabala trešnje.

Edinburgh, Škotska

Edinburški javni park poznat je pod nazivom ''The Meadows'' i omiljeno je mjesto u kojemu lokalno stanovništvo igra kriket, tenis ili samo šeće prekrasnim uličicama koje okružuju ovu veliku, zelenu površinu. U proljeće, između sredine ožujka i početka svibnja, ovaj park postaje glavna atrakcija u gradu i to zbog ružičastog pokrivača koji gotovo dva mjeseca krasi ovo divno mjesto.

Gothenburg, Norveška

Vrlo često se upravo norveški Gothenburg navodi kao druga po redu najbolja europska lokacija na kojoj možete uživati u cvatu japanskih stabala, nakon njemačkog Bonna. U gradskom, botaničkom vrtu između travnja i kraja svibnja svu pozornost kradu upravo japanske trešnje koje na kratko vrijeme ovaj botanički vrt pretvaraju u bajkovitu destinaciju koju nećete moći prestati fotografirati.

Dublin, Irska

Smješten u srcu centra grada Dublina, Saint Steven's Green Park mirno je i zeleno utočište u koje lokalci dolaze pobjeći od gradske vreve, a koje će uskoro proslaviti čak 500 godina postojanja. Preporučamo da u proljetno vrijeme, između ožujka i svibnja, napravite piknik među veličanstvenim japanskim trešnjama i uživate u jedinstvenom, nezaboravnom prizoru!

Objavljeno: 26.02.2021. u 11:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p