PUTOVANJA

5 najpopularnijih Airbnb lokacija za vjenčanje

Alternativa tradicionalnim lokacijama
vjenčanje airbnb
Od svog osnivanja do danas, Airbnb je promijenio štošta. Od vrste smještaja i cijene putovanja pa sve do naših navika na istima, ova je platforma vrlo brzo postala jedna od omiljenih alternativa tradicionalnom hotelskom smještaju. Sukladno tome, ponuda Airbnba postaje sve raznovrsnija, a promjene se šire i na druge industrije, poput one vjenčanja.

Mnogo je parova koji ne žele konvencionalno vjenčanje, stoga inspiraciju traže upravo na Airbnbu. A kad se ovdje nude idilične lokacije, poput toskanske vile, dvorca u Škotskoj ili kamene kuće u Grčkoj, za zaljubljene avanturiste ili pak one nešto dubljeg džepa, samo mašta predstavlja granicu.

Mnogi svoju vjenčanu lokaciju biraju upravo na Airbnbu, pa su se u kratkom vremenu zato nametnuli i neki trendovi. Primjerice, najpopularnijom se lokacijom za vjenčanja na Airbnbu pokazao škotski dvorac Dairsie Castle u Fifeu, a mnogi su svoju ljubav proslavili u pitoresknoj vili na Kreti ili pak modernom zdanju na Baliju. Premda se vjenčani parovi ne moraju nužno voditi za ovim najpopularnijim lokacijama, pri odabiru se ipak treba voditi računa o tome da Airbnb smještaj bude pogodan za održavanje evenata te da se vjenčanje spomene samom vlasniku nekretnine. Bilo kako bilo, ovo su najčešće lokacije koje parovi biraju za proslavu svoje ljubavi...

škotska airbnb
Dairsie Castle, Fife, Škotska

Impozantni škotski dvorac nekoć je bio tajna lokacija škotskog parlamenta, vojske i utočište odbjeglim vladarima, a 1992. je kupljen i renoviran. Premda je zadržan srednjovjekovni karakter, dvorac ima sve moderne potrepštine i u svojih šest spavaćih soba može ugostiti 13 ljudi.

grčka
Villa Delenia, Euboea, Grčka
Za 2.323 kune po noćenju u prekrasnoj Villi Deleniji na Kreti može odsjesti ukupno 16 ljudi, a s obzirom na atraktivnost imanja, vjenčanje će definitivno ostati u savršenom sjećanju svim uzvanicima. O vili su, naime, u atributima pisali mnogi modni magazini, a ono se našlo i na Airbnb listi najpoželjnijih 40.

kreta
Historic Stone Villa, Kreta, Grčka
Povijesna kamena vila u Grčkoj prvotno je izgrađena 1900., nakon čega je renovirana i ponovno otvorena 2012. godine. Sa svojom predivnom okućnicom, vanjskim bazenom i pet spavaćih soba u koje može stati 15 ljudi, jedna je od najatraktivnijih Airbnb lokacija za vjenčanje.

italija
Palazzo Vanneschi, Bucine, Italija

Sat vremena udaljena od Firence, kamena kuća s očaravajućim vrtom idealna je za ljetna vjenčanja, a cijena joj je 1.941 kn po noćenju.

airbnb
Madeline Island Cabin, La Pointe, Wisconsin

Rustikalna kuća koja istodobno odiše luksuzom zapela je za oko mnogim parovima. Mir i tišina okolne šume te stavke poput gourmet kuhinje idealni su za dobar provod i odmor manje grupe ljudi.


M.M.
Foto: Airbnb
Objavljeno: 20.09.2016. u 14:59

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p