PUTOVANJA

5 razloga zašto bi se Farski otoci trebali pronaći na vašoj listi destinacija koje morate posjetiti!

Idealno mjesto za odmor, ali i aktivno istraživanje divlje, netaknute prirode!

Smješteni usred sjevernog Atlantika, između Škotske, Norveške i Islanda, Farski otoci idealna su lokacija za sve one koji si žele priuštiti odmak od gradske vreve i užurbanog načina života te se odmoriti u netaknutoj, prilično neistraženoj divljoj prirodi na sjeveru Europe.

Farski otoci skupina su autonomnih otoka koji se sastoje od 18 masivnih vulkanskih stijena, a koje su dio danskih pokrajina. Ova destinacija apsolutni je raj za avanturiste, planinare i ljubitelje životinja i prirode uopće i, iako polako postaju jedna od najpoželjnijih turističkih atrakcija na svijetu, još uvijek su prilično izolirani i pošteđeni masovnog turizma. Zato smo u nastavku izdvojili pet razloga zašto vrijedi posjetiti ovo magično mjesto i zašto bi se posjet Farskim otocima svakako trebao pronaći na vašoj listi destinacija!

Nestvarne prirodne ljepote

Farski Otoci definitivno su dom nekim od najnevjerovatnijih krajolika na svijetu. Ovo upečatljivo mjesto krase veličanstvenim zelene planine, fjordovi, slapovi i šarena mala sela smještena u podnožju planina koja će vas potpuno oduševiti. Ukoliko se odvažite na planinarenje, vjerojatnost da ćete svjedočiti zapanjujućim morskim liticama, vodopadima i jezerima koje izgledaju kao da lebdi iznad mora, je ogromna.

 Životinjski svijet

Ako ste se ikada zainteresirali i informirali o Farskim otocima, sigurno znate za nadimak ''Ovčji otoci''. Naime, na otocima živi više ovaca nego ljudi, a koliko su bitne za identitet samog mjesta govori činjenica da su Farski otoci podnijeli zahtjev Google-u da na Google Street View aplikaciji mjesto bude prikazano iz ovčje perspektive; postavljanjem kamere na leđa ovaca koje slobodno šeću otočjem i tako bilježe različite lokacije. Osim ovaca, na Farskim otocima živi preko 110 vrsta ptica, uključujući jednu od najslađih, ali i najrjeđih ptica na svijetu – puffina!

Farska arhitektura

Šarene kuće prekrivene travnjacima još su jedan simbol Faroe otočja, a pronaći ćete ih baš posvuda; u malenim primorskih selima pa sve do glavnog grada Tórshavna. Međutim, oni su mnogo više od atraktivnog dizajna; osim što služe kao hrana za životinje, stanovnici Farskih otoka na ovaj način štite svoje objekte od vlažne klime i kiše koja pada više od 300 dana u godini!

Vožnja cestama

Mnogi turisti izdvajaju vožnju farskim cestama kao jedan od najboljih načina za uživanje u prekrasnim krajolicima i prirodi koje Farski otoci nude. Zahvaljujući modernoj cestovnoj infrastrukturi i odličnoj povezanosti svih otoka mostovima i podvodnim tunelima, obilazak otočja autom iskustvo je koje ne smijete propustiti!

Heimablídni

Ili u prijevodu: domaće gostoprimstvo. Heimablidni je farski izraz koji se odnosi na večere s lokalcima u njihovim domovima; kušajte tradicionalnu farsku večeru i upoznajte se s različitim lokalnim pričama gostoljubivih domaćina. Organizirajte farsku večeru u lokalnom turističkom uredu i upoznajte se s autentičnim običajima divljeg otočja na pravi način.

Objavljeno: 06.02.2020. u 13:26
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p