PUTOVANJA

5 razloga zbog kojih biste trebali posjetiti prekrasni Dugi otok!

Savršena lokacija za godišnji odmor iz snova

Malo tko danas nije čuo za Dugi otok; pravo malo carstvo raznolikosti koje pruža djelić svega onoga što se može pronaći na čarobnoj Jadranskoj obali. Dugi otok sedmi je po veličini među jadranskim otocima, a često možemo čuti kako je upravo Dugi otok najljepši na našoj obali, stoga slobodno možemo reći kako je i u ovom slučaju broj sedam - sretan broj!

Baš kao što mu i samo ime govori, Dugi otok je izgledom izduženog oblika, a svrstava se među jedan od najljepših jadranskih otoka koji se ponosi svojom prekrasnom prirodom, čistim tirkizno-plavim morem i brojnim mjestima koje vrijedi posjetiti, a koje su začudo još uvijek prilično pošteđene ogromnih navala turista. Život na Dugom otoku posve je drugačiji od bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj, stoga ako još niste posjetili ovo divno mjesto svakako ga uvrstite na popis destinacija koje barem jednom u životu morate posjetiti, a mi smo u nastavku istaknuli pet razloga zbog kojih bi upravo Dugi otok mogao postati vaše najdraže mjesto za idiličan, opuštajući godišnji odmor.

Plaže

Plaže na Dugom otoku relativno su nepoznate, no svatko tko je imao priliku posjetiti ovaj otok smatra ih najljepšima na Jadranu; najpoznatija je svakako uvala Saharun koja se zbog svog bijelog pijeska i netaknute prirode koja ju okružuje može mjeriti i s nekim od svjetki poznatih destinacija. No, ako se nađete na Dugom otoku ne propustite posjetiti plažu na Velom žalu, Velom ratu i Bribinjšćici koje će vas jednako tako ostaviti bez daha!

Park prirode Telašćica

Pogled na Telašćicu je uvjerljivo jedan od najljepših pogleda koje Jadranska obala može ponuditi; smještena na južnom dijelu Dugog otoka, usred plavetnila, a okružena sigurnim kršem i stijenama prekrivenim mediteranskim biljem, Telašćica je najposebnija, ali i najsigurnija otočna uvala bogata tihim, mirnim plažama i divljim krfovima s druge strane. Telašćica je mjesto koje nipošto ne smijete zaobići ako se pronađete na Dugom otoku.

Špilja Golubinka

Na južnim obalama Dugog otoka smjestila se špilja Golubinka; karakterizira je dug ulaz kroz koji se može proći plivajući ili vrlo uskim plovilom, a zahvaljujući prirodnom svjetlu koje dolazi kroz otvoreni strop u njenom krajnjem dijelu, u samoj špilji vas očekuje pravo bogatstvo podvodne faune u naizgled krševitom tunelu koji se otvara u lijepu malenu dvoranu koju svakako morate posjetiti.

 

Veli rat

Na samom sjeveru Dugog otoka, u blizini mjesta Veli rat smjestio se impozatni svjetionik sagrađen davne 1849. godine; u samom svjetioniku nudi se i apartmanski smještaj, a ovo je mjesto ujedno i najtraženije za održavanje romantičnih vjenčanja. Pogled na Jadransko more s ove lokacije posebno je iskustvo koje se pamti, stoga se pobrinite da, ukoliko se pronađete na Dugom otoku, obavezno posjetite i ovu malu otočnu atrakciju.

Vidikovci

Raznoliki reljef obale Dugog otoka nudi bezbroj vidikovaca, od kojih se mnogi nalaze u blizini prometnice koja prolazi uzduž cijelog otoka i povezuje svih dvanaest naselja na otoku. Nevjerojatan pogled na mnogobrojne otočiće koji se nalaze uz samu obalu Dugog otoka (Golac, Bršćak, Magarčić, Mali i Veliki Planatak, Utra, Mrtovnjak, Luški, Krknata, Lagnići, Mežanj, Katina i drugi) nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a bajkoviti prizori koji vas čekaju pretvoriti će Dugi otok u vašu najdražu ljetnu destinaciju!

Objavljeno: 22.06.2020. u 00:00
Tagovi: Hrvatska, ljeto

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p